Altia (FI) (ALTIA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Altia (FI) aktie

ALTIA  

Altia Group är en finsk producent av alkoholhaltiga drycker. Produktportföljen består av vin och sprit som marknadsförs under olika varumärken, där de mer kända inkluderar Koskenkorva, O.P Anderson, samt Xanté. Störst verksamhet återfinns i Norden och Baltikum, samt exporteras produkter till återförsäljare inom Europa och Nordamerika. Bolaget grundades ursprungligen 1888 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Altia (FI) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Bryggeri. Bolaget har ett börsvärde på 382 MEUR, en omsättning på 367 MEUR och med ett resultat på 18 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Altia (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Altia (FI) (ALTIA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Altia (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern ALTIA. Aktien har ett P/E-tal på 21.5 och P/S-tal på 1.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Altia (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Altia (FI) senaste utdelning är 0.3 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Altia (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Altia (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Altia (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Altia (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Altia (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Altia (FI)

Altia (FI)

TickerALTIA
ListaMid Cap
LandFinland
SektorDagligvaror
BranschBryggeri
Börsvärde382 MEUR
Omsättning367 MEUR
Vinst18 MEUR
P/E21.5
P/S1.1
Utdelning0.3 EUR
Direktavkastning3.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Altia (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Altia (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter