Haldex (HLDX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Haldex aktie

HLDX  

Haldex utvecklar och tillverkar fordonstekniska lösningar. Störst specialisering återfinns inom erbjudandet av ett flertal reservdelar till fordonsindustrin som bromssystem, cylindrar, lufttorkare och lyftaxelkontroller. Reservdelarna används för personbilar, släpvagnar och tyngre fordon. Idag återfinns försäljning och produktion på global nivå, främst inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Landskrona.

Haldex tillhör sektorn Industri och branschen Industrikomponenter. Bolaget har ett börsvärde på 2 845 MSEK, en omsättning på 4 992 MSEK och med ett resultat på -211 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Haldex

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Haldex (HLDX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Haldex aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern HLDX. Aktien har ett P/E-tal på -13.5 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Haldex utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Haldex Avanza – se aktiekurs idag

Se Haldex senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Haldex – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Haldex.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Haldex.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Haldex

Haldex

TickerHLDX
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschIndustrikomponenter
Börsvärde2 845 MSEK
Omsättning4 992 MSEK
Vinst-211 MSEK
P/E-13.5
P/S0.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Haldex

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Haldex? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter