ICA Gruppen (ICA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

ICA Gruppen aktie

ICA  

ICA Gruppen är en detaljhandelskedja. I koncernen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till svenska kunder. Under 2015 gjordes även ett förvärv av Apotek Hjärtat. Sedan tidigare har ICA gruppen haft apoteket Cura under koncernens förvaltning. Störst verksamhet återfinns på den Nordiska - och Baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Solna.

ICA Gruppen tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedelsbutiker. Bolaget har ett börsvärde på 80 116 MSEK, en omsättning på 121 563 MSEK och med ett resultat på 4 158 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien ICA Gruppen

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper ICA Gruppen (ICA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

ICA Gruppen aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ICA. Aktien har ett P/E-tal på 19.3 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

ICA Gruppen utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

ICA Gruppen senaste utdelning är 13 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

ICA Gruppen Avanza – se aktiekurs idag

Se ICA Gruppen senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter ICA Gruppen – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien ICA Gruppen.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i ICA Gruppen.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om ICA Gruppen

ICA Gruppen

TickerICA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschLivsmedelsbutiker
Börsvärde80 116 MSEK
Omsättning121 563 MSEK
Vinst4 158 MSEK
P/E19.3
P/S0.6
Utdelning13 SEK
Direktavkastning3.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien ICA Gruppen

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om ICA Gruppen? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter