Lexington (LEX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Lexington aktie

🔔 Skapa bevakning

LEX  

Lexington är ett svenskt bolag verksamma inom detaljhandelskedjan. Bolaget marknadsför och säljer designade produkter inom hemtextilier och kläder i Norden via det egna varumärket Lexington. Bolaget finns etablerat på ett flertal marknader genom egna butiker, franchisebutiker samt genom diverse återförsäljare. Bolaget grundades 1997 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Lexington tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Kläder & Skor. Bolaget har ett börsvärde på 173 MSEK, en omsättning på 255 MSEK och med ett resultat på 17 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Lexington

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Lexington (LEX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Lexington aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern LEX. Aktien har ett P/E-tal på 10.1 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Lexington utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Lexington Avanza – se aktiekurs idag

Se Lexington senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Lexington – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Lexington.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Lexington.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Lexington

Lexington

TickerLEX
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschKläder & Skor
Börsvärde173 MSEK
Omsättning255 MSEK
Vinst17 MSEK
P/E10.1
P/S0.6

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Lexington

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Lexington? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter