Nobina (NOBINA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Nobina aktie

NOBINA  

Nobina är en heltäckande operatör inom kollektivtrafik. Bolagets verksamhet återfinns på nordiska nivå där bolaget arbetar med prospektering av anbudsmöjligheter och tillhörande arbete, samt med aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt. Under Nobina koncernen går även Nobina Technology, vars vision är att driva teknologisk utveckling inom branschen. Huvudkontoret ligger i Solna.

Nobina tillhör sektorn Industri och branschen Tåg- & Lastbilstransport. Bolaget har ett börsvärde på 6 971 MSEK, en omsättning på 10 645 MSEK och med ett resultat på 445 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Nobina

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Nobina (NOBINA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Nobina aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern NOBINA. Aktien har ett P/E-tal på 15.7 och P/S-tal på 0.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Nobina utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Nobina senaste utdelning är 3.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Nobina Avanza – se aktiekurs idag

Se Nobina senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Nobina – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Nobina.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Nobina.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Nobina

Nobina

TickerNOBINA
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschTåg- & Lastbilstransport
Börsvärde6 971 MSEK
Omsättning10 645 MSEK
Vinst445 MSEK
P/E15.7
P/S0.6
Utdelning3.8 SEK
Direktavkastning4.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Nobina

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Nobina? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter