Telia Company oyj (FI) (TELIA1) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Telia Company oyj (FI) aktie

TELIA1  

Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till när Telia slogs samman med Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.

Telia Company oyj (FI) tillhör sektorn Telekommunikation och branschen Bredband & Telefoni. Bolaget har ett börsvärde på 14 702 MEUR, en omsättning på 8 167 MEUR och med ett resultat på -2 282 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Telia Company oyj (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Telia Company oyj (FI) (TELIA1) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Telia Company oyj (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern TELIA1. Aktien har ett P/E-tal på -6.4 och P/S-tal på 2.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Telia Company oyj (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Telia Company oyj (FI) senaste utdelning är 0.2 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.3% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Telia Company oyj (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Telia Company oyj (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Telia Company oyj (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Telia Company oyj (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Telia Company oyj (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Telia Company oyj (FI)

Telia Company oyj (FI)

TickerTELIA1
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorTelekommunikation
BranschBredband & Telefoni
Börsvärde14 702 MEUR
Omsättning8 167 MEUR
Vinst-2 282 MEUR
P/E-6.4
P/S2.3
Utdelning0.2 EUR
Direktavkastning5.3%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Telia Company oyj (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Telia Company oyj (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter