TietoEVRY (NO) (TIETO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

TietoEVRY (NO) aktie

TIETO  

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

TietoEVRY (NO) tillhör sektorn Informationsteknik och branschen IT-Konsulter.

Mer om aktien TietoEVRY (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper TietoEVRY (NO) (TIETO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

TietoEVRY (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OB Match, och med tickern TIETO. Aktien har ett P/E-tal på 33.1 och P/S-tal på 1.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

TietoEVRY (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

TietoEVRY (NO) senaste utdelning är 13.2 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

TietoEVRY (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se TietoEVRY (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter TietoEVRY (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien TietoEVRY (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i TietoEVRY (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om TietoEVRY (NO)

TietoEVRY (NO)

TickerTIETO
ListaOB Match
LandNorge
SektorInformationsteknik
BranschIT-Konsulter
Börsvärde31 562 MNOK
Vinst953 MNOK
P/E33.1
P/S1.1
Utdelning13.2 NOK
Direktavkastning4.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien TietoEVRY (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om TietoEVRY (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter