Veoneer (VNE SDB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Veoneer aktie

VNE SDB  

Veoneer är ett teknikbolag inriktade mot utveckling av programvaror och tekniska lösningar för fordonsindustrin. Idag utvecklar bolaget avancerade lösningar, inkluderat system för körassistans, visionssensorer och nattvisningssystem, radarsystem för undvikande av kollisioner, samt LiDAR system, lasersystem som identifierar hastigheter, vinklar och körfältsmarkeringar. Bolaget kom till under 2018 som en avknoppning ur Autoliv koncernen.

Veoneer tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Bil & Motor. Bolaget har ett börsvärde på 21 949 MSEK, en omsättning på 16 815 MSEK och med ett resultat på -3 826 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Veoneer

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Veoneer (VNE SDB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Veoneer aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern VNE SDB. Aktien har ett P/E-tal på -5.7 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Veoneer utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Veoneer Avanza – se aktiekurs idag

Se Veoneer senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Veoneer – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Veoneer.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Veoneer.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Veoneer

Veoneer

TickerVNE SDB
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschBil & Motor
Börsvärde21 949 MSEK
Omsättning16 815 MSEK
Vinst-3 826 MSEK
P/E-5.7
P/S1.7

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Veoneer

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Veoneer? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter