Xilinx (XLNX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Xilinx aktie

XLNX  

Xilinx är ett amerikanskt teknikbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av avancerade halvledare. Produktutbudet är brett och inkluderar exempelvis integrerade kretsar, egenutvecklad programvarudesign samt riktade referensdesignsystem. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Xilinx grundades under 1984 och har huvudkontor i San Jose, Kalifornien.

Mer om aktien Xilinx

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Xilinx (XLNX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Xilinx utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Xilinx Avanza – se aktiekurs idag

Se Xilinx senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Xilinx – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Xilinx.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Xilinx.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera