Boktips - Böcker om ekonomi, aktier och sparande

Aktieböcker för alla med aktieintresse

Är du intresserad och vill lära dig mer om aktier? Det finns mycket läsvärt när det kommer till böcker om aktier och investeringar och informationen kan ibland vara lite svår att ta till sig och överväldigande om man börjar i fel ände.

Nedan har vi sammanfattat några av de mest läsvärda böckerna om aktier, börser, investeringar, trading, ekonomi och sparande enligt oss. Listan uppdateras när vi läser någon ny bok och tycker att den skulle passa in här. Det rör sig om allt ifrån enklare böcker om ekonomi och sparande i allmänhet, böcker författade av välkända sparprofiler såväl som mer avancerade böcker om strategier, trading eller teknisk analys av aktier.

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren investerare vill vi tro att du kommer att hitta en bok eller flera böcker som passar just dig i vår lista nedan. Om du vill tipsa oss om någon bok som vi borde läsa eller som du tycker bör platsa i vår lista är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

En investering i värdepapper innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka ditt investerade kapital. Sidan innehåller annonslänkar till samarbetspartners.

Lyssna eller läs böcker om ekonomi och aktier digitalt

Ett alternativ till att köpa böckerna nedan i fysiskt format är att konsumera dem digitalt. Antingen genom att läsa som e-bok eller att lyssna som ljudbok. Det finns många grymma tjänster för att konsumera böcker digitalt. En är t.ex Bookbeat med 100-tals böcker i kategorin Ekonomi & Näringsliv. En annan är Nextory med bl.a många bra biografier. Båda tillhandahåller både e-böcker och ljudböcker samt har en riktigt bra app så man kan lyssna när man är på språng.

  • Nybörjare
    För dig som vill börja spara i aktier eller precis har kommit igång.
  • Medel
    För dig som har varit på börsen några år och vill fördjupa dig kring ämnen som teknisk och fundamental analys etc.
  • Avancerad
    För dig som har bra koll på aktier och andra tillgångsslag, har några års erfarenhet av börsen och vill lära dig mer om avancerade strategier, analys etc.

Nybörjare

För dig som vill börja spara i aktier eller precis har kommit igång.

Vägen till din första miljon

Konkret och inspirerande om hur du kan bygga din alldeles egna pengamaskin.

Läs mer
Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier

Marcus Hernhag & Arne 'Kavastu' Talving avslöjar sin väg till rikedom från noll kronor till ekonomisk frihet. Två börsgiganter i samma bok.

Läs mer
Köp billigt - sälj dyrt : hur du blir miljonär på aktier

Den perfekta läsningen för dig som vill få större förståelse för hur aktiemarknaden fungerar - Christian Clausen, vd på Nordea

Läs mer
Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé

Läs mer
Bli grymt rik på aktier!

Boken vänder sig till såväl nybörjaren som står i begrepp att starta ett långsiktigt aktiesparande som till den mer erfarne placeraren som vill skaffa sig ny inspiration för sitt sparande.

Läs mer
Bygg en förmögenhet : fixa familjens ekonomi

Boken Bygg en förmögenhet visar hur du gör det! - Marcus Hernhag, författare & ekonomijournalist

Läs mer
Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Det kan väl inte vara möjligt. Jodå, och det levande beviset är författaren till denna bok.

Läs mer
Att lyckas med aktiesparande : den enkla vägen för nybörjare

Läs den här boken och låt oss guida dig den kloka vägen in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

Läs mer

Medel

För dig som har varit på börsen några år och vill fördjupa dig kring ämnen som teknisk och fundamental analys etc.

Investeraren : allt du behöver veta om finansmarknaden

Investeraren ger dig omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys samt investerarens psykologi.

Läs mer
Teknisk analys med Johnny Torssell

Johnny Torssell har arbetat professionellt som teknisk analytiker i ca 30 år och i denna bok visar författaren sina mest framgångsrika tekniker.

Läs mer
Börspsykologi : så blir du en bättre investerare

Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar. - Johan Isaksson, Börspodden

Läs mer

Avancerad

För dig som har bra koll på aktier och andra tillgångsslag, har några års erfarenhet av börsen och vill lära dig mer om avancerade strategier, analys etc.

Trade Like a Stock Market Wizard

How to Achieve Super Performance in Stocks in Any Market. "Mark's book has to be on every investor's bookshelf."

Läs mer
The Little Book That Still Beats the Market

The book will take readers on a step-by-step journey so that they can learn the principles of value investing in a way that will provide them with a long term strategy.

Läs mer
One Up On Wall Street

In this fully updated edition of his classic bestseller, Lynch explains how to research stocks and offers easy-to-follow directions for sorting out the long shots from the no shots

Läs mer
Trading in the Zone

Douglas uncovers the underlying reasons for lack of consistency and helps traders overcome the ingrained mental habits that cost them money

Läs mer