Bolagssidan är framtagen i samarbete med Savosolar
Bildkälla: Savosolar

Bakgrund

Savosolar

Savosolar är ett finskt bolag som tillverkar internationellt prisbelönade solfångare, vars energieffektivitet och energitäthet är bland de bästa på marknaden. De globala miljötrenderna med fokus på förnybar energi erbjuder Savosolar en enorm potential. Bolaget har ända sedan det grundades år 2009 djärvt satsat på att ta solenergi till en helt ny nivå.

Leveranserna av de effektiva solfångarna inleddes i juni 2011 och sedan dess har bolaget levererat över 50 000 kvadratmeter solfångare till sina kunder i 18 länder på fyra kontinenter. En stark ställning på den ledande marknaden i Danmark vad gäller storskaliga solvärmeanläggningar, utmärkt kundrespons och övertygande testresultat från oberoende forskningsinstitut bevisar att Savosolars solfångare fungerar så som vi har lovat.

Bolagets omsättning har under de senaste åren fördubblats från år till år. Samtidigt har investeringarna i den kommande tillväxten och i utvecklingsarbetet belastat lönsamheten. I en tid av kraftig tillväxt fortsätter bolaget investera för att kunna svara mot efterfrågan på marknaden. En modernisering av ytbeläggningslinjen, som har fördubblat vår kapacitet, samt förnyandet av monteringslinjens automation i syfte att motsvara ytbeläggningens kapacitet och hastighet har utgjort våra senaste investeringar inom produktionen. Samtidigt har vi med hjälp av andra utvecklingsåtgärder märkbart ökat produktionens effektivitet, vilket betyder att antalet arbetstimmar som används för att tillverka solfångarna har minskat med en tredjedel jämfört med tidigare.

Endast 18 månader efter att förtaget grundats, vann Savosolar världens mest prestigefyllda solenergipris – Intersolar Award. Priset tilldelades för utvecklingen av Direct Flow-absorbatorn, som än i dag utgör hjärtat i världens mest effektiva plana solfångare.

Aktien Savosolar finns på marknadsplatsen First North Growth Market i Sverige (Nasdaq Stockholm) sedan den 2 april 2015 och på marknadsplatsen First North Growth Market i Finland (Nasdaq Helsingfors) sedan den 24 april 2015.

Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Savosolar
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Börsvärlden •  10 Sep 08:08

Savo-Solar: Lyckas uppvisa tillväxt trots stor Covid-19 påverkan – Analysguiden

Savo-Solar: Lyckas uppvisa tillväxt trots stor Covid-19 påverkan – Analysguiden.

Finwire / Börskollen •  10 Sep 08:08

Savo-Solar: Lyckas uppvisa tillväxt trots stor Covid-19 påverkan - Analysguiden

Aktiva på marknad med momentum och tillväxt Enligt marknadsanalyser från Euroheat har marknaden växt i snitt 35 procent de senaste åren, en tillväxt som spås fortsätta.

Finwire / Börskollen •  09 Sep 11:18

Savo-Solar inleder förhandlingar rörande personal i det finska bolaget

Savo-Solar inleder samarbetsförhandlingar rörande personal i det finska bolaget, vilket potentiellt kan påverka 25 personer som arbetar deltid eller heltid i maximalt 90 dagar.

Finwire / Börskollen •  27 Aug 07:20

Savo-Solar ökar omsättning och minskar förlusten under första halvåret

Det finska solenergibolaget Savo-Solar redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan.

Finwire / Börskollen •  07 Aug 12:54

Savo-Solar ska leverera en anläggning i Frankrike - ordervärde på 850 000 euro

Finska solfångartillverkaren Savo-Solar har tecknat ett avtal med newHeat om att leverera en solkraftspark i Frankrike.

Affärsvärlden •  05 Mar 2018 07:47

Savo-Solar: Uppskjutna investeringar gav mycket lägre intäkter

Den finska solfångartillverkaren Savo-Solar, vars aktie handlas på First North-listan i Stockholm, redovisar intäkter på 0,8 miljoner euro för helåret 2017, jämfört med 5,4 miljoner euro 2016.

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Affärsvärlden •  15 Mar 2017 11:56

Savo-Solar faller 40 procent efter oren revisionsberättelse

Aktiekursen för First North-listade Savo-Solar, en finländsk solfångartillverkare, faller kraftigt på onsdagen efter en oren revisionsberättelse.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Savosolar

SavoSolar

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerSAVOS
ListaFirst North
LandSverige
SektorKraftförsörjning
BranschSolkraft
Börsvärde9 MSEK
Omsättning64 MSEK
Vinst-75 MSEK
P/E-0.1
P/S0.1
VDJari Varjotie
OrdförandeEero Auranne

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Twitter