Aktieböcker | Bra ekonomiböcker du bör läsa - Börskollen
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners, läs mer i vår Dataskyddspolicy.
Tips

2 minuters lästid

Tips på bra aktieböcker och ekonomiböcker som du bör läsa (eller lyssna på)

Är du intresserad och vill lära dig mer om aktier, ekonomi eller trading? Det finns mycket läsvärt när det kommer till böcker om aktier och investeringar, men informationen kan ibland vara överväldigande och lite svår att ta till sig om man börjar i fel ände.

Nedan har vi listat och sammanfattat några av de enligt oss mest läsvärda böckerna om aktier, börser, investeringar, trading, ekonomi och sparande. Listan uppdateras när vi läser någon ny bok som vi tycker skulle passa in här.

Det rör sig om allt ifrån enklare böcker om ekonomi och sparande i allmänhet, böcker författade av välkända sparprofiler såväl som mer avancerade böcker om strategier, trading eller teknisk analys av aktier.

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren investerare vill vi tro att du kommer att hitta en aktiebok eller flera böcker i vår lista nedan som passar just dig. Om du vill tipsa oss om någon bok som vi borde läsa eller som du tycker bör finnas med i vår lista är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@borskollen.se.

Lyssna eller läs böcker om aktier, ekonomi och trading digitalt

Ett alternativ till att köpa böckerna nedan i fysiskt format är att konsumera dem digitalt. Antingen genom att läsa som e-bok eller att lyssna som ljudbok. Det finns många grymma tjänster för att konsumera böcker digitalt. En är t.ex Bookbeat med 100-tals böcker i kategorin Ekonomi & Näringsliv. En annan är Nextory med bl.a många bra biografier. Båda tillhandahåller såväl e-böcker och ljudböcker samt har en riktigt bra app så att man kan lyssna när man är på språng.

Aktieböcker för nybörjare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som vill börja spara i aktier eller precis har kommit igång.

Aktieböcker för medelerfarna investerare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som har varit på börsen några år och vill fördjupa dig kring ämnen som teknisk eller fundamental analys etc.

Aktieböcker för erfarna och avancerade investerare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som har bra koll på aktier och andra tillgångsslag, har några års erfarenhet av börsen och vill lära dig mer om avancerade strategier, analys etc.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyhetsbrev

Följ oss i sociala medier

Börskollen

Kom igång bolagsbevakning

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter