Vad är Börskollen? | Om oss & kontakt
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners, läs mer i vår Dataskyddspolicy.
Om

2 minuters lästid

Om Börskollen – Samlar alla börsnyheter på ett ställe

Börskollen växte fram efter att några börsintresserade apputvecklare sökte ett enklare sätt att hålla sig uppdaterade i det stora nyhetsflödet som rör börsen, ekonomi, aktier och investeringar.

Aktie appen släpptes publikt i slutet av 2015 och har sedan dess utvecklats löpande och laddats ner flitigt av våra användare – med väldigt högt genomgående betyg!

Vad är Börskollen?

Börskollen är en kostnadsfri tjänst som samlar aktuella nyheter om börs, ekonomi och aktier från fler än 75 olika källor. Vi hämtar ekonominyheter och börsnyheter från Sveriges stora nyhetssajter så som Privata Affärer, Breakit, SvD Näringsliv, Finwire, Realtid, Aktiespararna, blogginlägg från över 50 av de mest populära ekonomibloggarna, videoklipp från Youtube, pressmeddelanden från Cision, MFN och GlobeNewswire samt insynshandel från Finansinspektionen och sorterar i ett smidigt nyhetsflöde – allt för att underlätta för dig som börsintresserad att hålla dig uppdaterad om nyhetsflödet om börs och marknad i allmänhet och för dina favoritbolag/aktier i synnerhet.

Vi delar in vår tjänst i följande delar:

Appen

För användning på mobilen rekommenderar vi dig att ladda ner vår gratis ekonomi app som finns tillgänglig för både iOS och Android. Appen är uppdelad i olika nyhetsflöden: Senaste, Populära och Bevakningar. Därutöver finner du bland annat videoklipp, bloggar, pressmeddelanden och rapporterad insynshandel.

Se även: Kom igång med Börskollen-appen på under 3 minuter!

Vi rekommenderar också starkt att du registrerar dig i appen, då det ger dig en möjlighet att skräddarsy ditt nyhetsflöde efter personliga preferenser. Du väljer själv vilka typer av nyhetskällor du vill följa och kan skapa bevakningar för de bolag/aktier som du är mest intresserad – där du även kan välja att få pushnotiser vid nya aktie-/bolagsspecifika nyheter eller rapporterad insynshandel.

Webben

För dator/desktop rekommenderar vi istället vår hemsida som är en mer begränsad version av vår tjänst. Nyhetsflödet är detsamma som i appen, men på vår hemsida kan du däremot (ännu) inte registrera dig som användare, eller skräddarsy ditt nyhetsflöde och skapa unika bolagsbevakningar.

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier där vi löpande uppdaterar med nyheter och ibland även arrangerar tävlingar med fina priser.

Twitter: @borskollen_news
Facebook: @borskollen
Instagram: @borskollen

Nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev väljer vi varje vecka ut de mest intressanta nyhetsuppslagen och blogginläggen som varvas med egna intervjuer, tävlingar etc. Läs mer om hur du registrerar dig för vårt nyhetsbrev här.

Samtliga delar av tjänsten är helt gratis för dig som användare och vi förlitar oss istället på olika former av annonsintäkter, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla tjänsten.

Vill du att era nyheter syns i Börskollen?

Vi vill såklart att innehållet vi visar skall vara relevant och läsvärt för användaren. Med relevant menar vi nyheter relaterade till börsen som helhet, ekonomin och näringslivet eller kanske specifika bolag och branscher. Är du innehållsägare av nyheter (börs- eller ekonomisajt, bloggare, Youtube-feed eller dylikt) som du tror skulle passa bra in hos Börskollen är du givetvis välkommen att kontaka oss via e-post.

Samarbeten och annonsering

Börskollen når ut till en mycket aktiv och börsintresserad målgrupp, via såväl vår app, hemsida, nyhetsbrev och sociala medier! Vi erbjuder olika former av digitala format (banners, native/artiklar, eDR mm) för synlighet och kommunikation med våra användare/läsare!

För förslag eller frågor som rör samarbeten eller annonsering via Börskollen är du välkommen att kontakta oss via e-post så kan vi berätta mer om vår tjänst och hur möjligheterna kring annonsering ser ut.

Personuppgiftshantering och användarvillkor

För information om vår hantering av personuppgifter och våra användarvillkor hänvisar vi till vår Dataskyddspolicy. Vid frågor eller oklarheter av något slag är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post.

Kontakta oss

Önskar du lämna feedback eller bara vill säga hej går det bra att kontakta oss via e-post på info@borskollen.se alternativt skriva till oss via sociala medier (se ovan).

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyhetsbrev

Följ oss i sociala medier

Börskollen

Kom igång bolagsbevakning

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter