“BENTOTA SKUTTADE EN VINTERSÄSONG”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

“BENTOTA SKUTTADE EN VINTERSÄSONG”

“BENTOTA

Och han lär skutta vidare utanför Nordnets Shareville även i en framtid. Jag ville prova Nordnet och öppnade därför en depå i november 2016. Det var spännande även att bekanta sig med deras sociala aktienätverk Shareville. Eftersom jag på Twitter har 21.

000 följare och erfarenhet av vad det innebar, bestämde jag mig för att inte avslöja vem som låg bakom profilen. Kul att finnas på Shareville utan att någon med säkerhet visste vem som låg bakom profilen. För en månad sedan bestämde jag mig för att byta från vanlig depå till en Kapitalförsäkring.

En typ av KF som inte är möjlig att dela på Shareville. Därför avregistrerade jag Bentota i tisdags. Alla värdepapper måste säljas och nya köpas in i Kapitalförsäkringen.

Jag tycker att Shareville är roligt och vill fortsätta med det. Därför startar jag ett nytt Investeringssparkonto under våren hos Nordnet. En ny Sharevilleprofil kommer att dyka upp, givetvis är jag hemlig med namnet.

Anledningen till det är att med högt förtroende, bra stockpicking och många följare så kan man lätt flytta aktiekurser utan att ha för avsikt att göra det. Får nya Sharevilleprofilen för många följare och man börjar se tendenser till detta så kommer den att avregistreras. Av de 5.

540 svenska portföljerna med minst 10 innehav som är delade på Shareville så lyckades Bentota bli den 17:e mest populära profilen under den korta tid han fanns där. Och faktiskt slutade han avkastningsmässigt på första plats bland de mest populära profilerna. Hur är detta då möjligt? Bentota har skuttat runt bland de aktier som har varit fundamentalt starka och även spridit riskerna med en bred portfölj bestående av 15-20 olika aktier.

Aktierna har arbetat i team som samtliga vill ha en högre aktiekurs. De som inte har presterat har åkt ur portföljen till förmån för andra aktier. Han har undvikit populära folkaktier som Hennes & Mauritz , Fingerprint , Starbreeze , Tobii , Ericsson och Precise Biometrics.

Att placera i hopp, blir ofta en stor flopp. Däremot har han gillat att skutta runt mellan fundamentalt starka aktier i upptrend som Bufab , Investor , Profilgruppen , KnowIT mfl. Det är så här jag arbetar på börsen.

Låg risk, stor spridning och starka aktier i kollektivet. Också en anledning att jag kontinuerligt slår börsindex stort år efter år. Egentligen är det ingen konst, bara sunt förnuft, disciplin och lite kunskap.

Kan jag så kan du. Bentota? Jo, han finns i verkligheten. Det är en tygkanin som blivit min maskot.

Han gillade att komma i centrum och kommer säkert att dyka upp i mina blogginlägg framöver. Arne ”Kavastu” Talving Privat investerare, föreläsare och börsprofil Save the Date och intresseanmälan till Kavastus Trender 3. 0 Nu släpper vi de officiella datumen för höstens event, Kavastus Trender 3.

0, och öppnar formuläret för intresseanmälan – din möjlighet att öka dina chanser till en plats till årets event. Vi vill också utlova en rad spännande nyheter för årets kurser. Om det och mycket mer läser du via länken nedan.

MER INFORMATION Förtydligande Börsvärlden och Arne “Kavastu” Talving har ett pågående samarbete kring eventen “Kavastus Trender”. Ovanstående krönika är dock inte att betrakta som ett sponsrat inlägg/annons. Inlägget “BENTOTA SKUTTADE EN VINTERSÄSONG” dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.