Talkpool stänger emissionen idag! (uppdaterad)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Talkpool stänger emissionen idag! (uppdaterad)

Talkpool

Det expansiva bolaget Talkpool som under de senaste åren intagit en ledande roll inom Internet of Things stänger sin nyemission idag. Det är därmed hög tid att ta del av bolagets emissionsmaterial som du finner i Börsvärldens sammanfattning av emissionserbjudandet. Talkpool startades 2001 och såväl grundare, ledningsgrupp och VD har mångårig erfarenhet av telekombranschen. Bolaget är expansivt och har stora visioner för framtiden.

Tillväxt och värdeskapande har delvis skett genom förvärv, exempelvis det Belgienbaserade bolaget Technetix NV från Technetix Group Ltd för 750. 000 euro. Nyemission skall stärka kassan med mer än 30 miljoner kronor Talkpool bjuder via en pågående nyemission in till teckning av aktier, detta via en nyemission som stänger nästkommande måndag den 9:e oktober.

Emissionen är till 100 % garanterad. Du läser allt om investeringserbjudandet via en kort sammanfattning samt de länkar som syns längst ned i artikeln. Talkpools affärsområden Bolagets verksamhet är fördelad på affärsområdena Telecom Network Services (”TNS”), IoT samt joint-venture- och franchisingplattformen Global Partnership Platform.

TNS: Talkpool har projekterat telekomnätverk i över 50 länder och är underhållsansvarigt för telekomnätverk i sex länder. IoT: Talkpool erbjuder konsulttjänster och nätverkslösningar för specialiserade IoT-nätverk samt produktlösningar. Fem skäl att teckna aktier i Talkpool via den pågående nyemissionen Talkpool lyfter fram fem viktiga händelser och faktorer som förtjänar extra uppmärksamhet då de kan ligga till grund för värdetillväxt.

Verksamhet på en växande marknad Bolagets verksamhet är fördelad på affärsområdena Telecom Network Service (”TNS”) samt Internet of Things (”IoT”). Marknaden för TNS förväntas fortsätta växa globalt. Särskilt på tillväxtmarknader som Afrika, Latinamerika samt Mellanöstern där antalet abonnemang och nätverkstjänster växer kraftigt.

Marknaden för IoT förväntas uppvisa en extrem tillväxt de närmsta kommande åren och 2025 förväntas den överstiga 4 miljarder USD per år (McKinsey, 2015). Förvärv av LLC Pakistan (Pvt) Ltd (”LCC”) Genom det nyligen genomförda förvärvet av LCC gör Talkpool nu ett kraftfullt insteg på marknaden för nätverkstjänster och IoT i MENA-regionen (Middle Eastern North African region), en av de snabbaste växande telekommarknaderna i världen. Lönsam verksamhet med fortsatt tillväxt Bolaget har återkommande intäkter via långa underhållsavtal och genom förvärvet av LCC ökar Talkpool’s vinstmarginaler markant.

Talkpool levererar på sin nya tillväxtstrategi och har som målsättning att nå en omsättning på 40 MEuro år 2021. Genombrott 2017 Förvärvet av Technetix och LCC, ramavtal med Deutsche Telekom, ett flertal avtal med europeiska operatörer bl a ett strategiskt viktigt drift- och underhållsavtal i Holland, IoT-avtal med Göteborgs Stad, Sigren och Avnet Silica. Etablerad position bekräftas av starka kundreferenser Bland Talkpools långvariga kunder återfinns bland andra operatörer som Tele2, Telenor och Digicel, och nätleverantörer som Ericsson och Huawei.

Emissionen i korthet och emissionsmaterial Emissionsbelopp:  Vid fulltecknad nyemission tillförs Talkpool cirka 32,9 MSEK före emissionskostnader Teckningstid:  25 september – 9 oktober 2017 Pris per aktie:  22 kronor. Inget courtage eller övriga kostnader utgår. Marknadsplats:  Nasdaq First North Garantiåtaganden:  Nyemissionen är till 100 procent garanterad genom tecknings- och garantiförbindelser.

Övrigt:  Varje ny aktie ska ha samma rättigheter som befintliga aktier i Bolaget. Till bolagets pressrum Till bolagets hemsida Ladda ned emissionsteaser Ladda ned anmälningssedel Uppdatering: Artikel har uppdaterats med ny information 171009.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Talkpool

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Talkpool

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt