Högavkastande småbolagsfond ökar i Mr Green och tror fortsatt på Leo Vegas och Global Gaming

Nyhet

Högavkastande småbolagsfond ökar i Mr Green och tror fortsatt på Leo Vegas och Global Gaming

Högavkastande småbolagsfond ökar i Mr Green och tror fortsatt på Leo Vegas och Global Gaming

Aktiefonden Consensus Småbolag A slog en ny högstanotering under oktober och är upp nästan 29 procent hittills i år. Förvaltaren tror att onlinespelsbolagen har fortsatt mer att ge på uppsidan. Aktieofonden Consensus Småbolag A , som normalt investerar i 15-20 bolag, steg med 4,22 procent under oktober. Det är den näst bästa månaden i fondens historia.

Avkastningen var endast högre i maj. Hittills i år är fonden upp med 28,97 procent. Fonden tror att det finns mer att hämta i Global Gaming , ett innehav som man varit med i som ankarinvesterare ”Bolaget skiljer sig mot övriga operatörer genom att de möjliggör identifiering via Bank-ID och därmed mer eller mindre momentana transaktioner till kundens bankkonto.

Aktien har fått en fin start och är upp med 61 procent sedan IPO. Bolagets prognos för 2017 ser aggressiv ut men kommer man i närheten av sin egen målsättning bör det finnas mer att hämta på aktiekursen” , skriver fondförvaltaren. Största innehavet i fonden är Leo Vegas.

Fondförvaltaren Anders Wright ser inte någon anledning att justera innehavet trots en stark utveckling. Vid utgången av perioden var Norwegian Finans näst största innehav med 11,7 procent av kapitalet följt av Hexatronic med 9,7 procent. Ökade i Mr Green i samband med placing Spelbolaget Mr Greens storägare sålde tidigare i månaden tre miljoner aktier i bolaget för 56 kronor per aktie i en placing till institutionella investerare.

Mr Green har i princip handlats sidledes sedan placingen den 9 november, vilket ofta tenderar att blir fallet en tid efter en annonserad placing. Consensus Småbolag positionerar sig för fortsatt uppsida i den trendstarka aktien. En av institutionerna som köpte aktien var aktiefonden Consensus Småbolag som ökade andelen Mr Green i fonden från strax över 7 procent till närmare 10 procent efter att de köpt ytterligare 250 000 aktier vid aktieplaceringen.

”Vi tycker att senaste rapporten i Mr Green var ytterligare ett steg i rätt riktning både för nya ledningen och för bolaget i stort. Att gamla grundare och ägare vill sälja av är ingen stor nyhet för oss och vi bedömer inte att det speglar utvecklingen i bolaget. Ägarna har tidigare sålt på lägre nivåer trots att bolaget fortsatt leverera fina rapporter” , skriver småbolagsfondförvaltaren Anders Wright i en skriftlig kommentar till Finwire..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev