Forskningsbolaget tokrusar – ”Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i förberedelserna inför vår kliniska fas II-prövning”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Forskningsbolaget tokrusar – ”Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i förberedelserna inför vår kliniska fas II-prövning”

Forskningsbolaget

Bolaget, som är verksamma inom utveckling av nya ögonläkemedel, rusar över 40 procent på nyheten. Forskningsbolaget Redwood Pharma har efter framgångsrikt avslutade toxikologi- och säkerhetsstudier nu inlett produktionen av läkemedelskandidaten RP101 för att användas i den kommande kliniska fas II-prövningen. Detta utgör ytterligare en viktig milstolpe i utvecklingen av RP101, den första terapin för behandling av måttlig till svår ögontorrhet hos kvinnor efter klimakteriet, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Produktion av material för den kommande kliniska prövningen har nu påbörjats.

Arbete med uppskalning och GMP, Good Manufacturing Practices, anpassning av tillverkningsprocessen samt framtagning och validering av nödvändiga testprocedurer och analyser, har avslutats tidigare och genomfördes enligt plan och med bra resultat. ”Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i förberedelserna inför vår kliniska fas II-prövning. I samarbete med vår tillverkningspartner Carbogen Amcis SA i Frankrike går vi nu vidare med produktionen av RP101.

Materialet kommer att användas för behandling av postmenopausala kvinnor med kronisk ögontorrhet. Prövningen kommer att utvärdera säkerhet och effekt hos patienter som behandlas över en tremånadersperiod. Med denna milstolpe fortsätter värdeökningen i företaget” , säger vd Martin Vidaeus.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Redwood Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Redwood Pharma

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt