Dagens aktierekommendationer i översikt – Börsplus rekommenderar köp i Bergman & Beving
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dagens aktierekommendationer i översikt – Börsplus rekommenderar köp i Bergman & Beving

Dagens

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Bergman & Beving SvD Börsplus rekommenderar köp i Bergman & Beving Dustin Carnegie höjer riktkursen på Dustin till 80 kronor (78), upprepar behåll Dustin SEB höjer riktkursen för Dustin till 86 kronor (81), upprepar köp Elekta Pareto höjer riktkursen på Elekta till 76 kronor (75), upprepar behåll Elekta JP Morgan höjer riktkursen på Elekta till 98,5 kronor (96,1) Getinge Carnegie höjer riktkursen på Getinge till 160 kronor (155), upprepar behåll Getinge SEB återupptar bevakning av Getinge med behåll och riktkurs 155 kronor H&M Carnegie sänker riktkursen för H&M till 165 kronor (175), upprepar sälj Hansa Medical RBC höjer riktkursen på Hansa Medical till 330 kronor (310) Lundin Mining Nordea sänker riktkursen på Lundin Mining till 71 kronor (75), upprepar köp Lundin Mining RBC Capital sänker rekommendationen på Lundin Mining till sector perform (outperform), riktkurs 8,50 CAD (10) Swedbank RBC sänker riktkursen på Swedbank till 230 kronor (235), upprepar outperform SvD Börsplus rekommenderar köp i teknikhandelskoncernen Bergman & Beving Det framgår av en analys på fredagen. Uppdelningen av den gamla B&B Tools-koncernen i de två börsbolagen Bergman & Beving samt Momentum har hittills inte levererat några större värden. ”Orsaken är att resultat- och kursutveckling för Bergman & Beving har gått i sydlig riktning.

Vinsttappet kan ha strukturella orsaker men stalltipset är att ledningen kan återställa lönsamheten”, skriver SvD Börsplus. Inför uppdelningen synade SvD Börsplus läget och kom då fram till att det var köpläge. ”Vi såg då Bergman & Beving som den stora tillgången i koncernen som eventuellt kunde begåvas med riktigt höga multiplar, precis som teknikhandelsbolag som Addtech, Indutrade eller Lagercrantz.

Så har det inte blivit. Bergman & Beving-aktien har tappat från runt 150 kronor alldeles efter avknoppningen till drygt 90 kronor idag. Bara tack vare utdelning och uppvärdering av Momentum är uppdelningen av B&B Tools ännu en marginell plusaffär för den som köpte aktier inför manövern”, skriver SvD Börsplus.

SvD Börsplus ställer sig frågan om den kraftiga nedvärderingen är befogad eller ett köptillfälle. Bolaget självt verkar se det som det senare och har ägnat hösten åt att återköpa aktier i stor stil. Totalt rör det sig om cirka 1,2 miljoner aktier, över 4 procent av bolaget, som köpts upp.

Även insiders i ledning och styrelse har varit på köpsidan. Men samtidigt, om man tittar på resultatutvecklingen finns det fog för oro  ”I och med att Bergman & Bevings resultat fallit rejält efter att återförsäljarbenet Momentum knoppats av – samtidigt som Momentum redovisar starkt förbättrade siffror – blir intrycket att den gamla strukturen smickrade produktbolagens siffror” , skriver SvD Börs som dock landar i att Bergman och Beving kan göra en turnaround. ”… på något år sikt gissar vi att det räcker med att lönsamheten återställs till tidigare nivå för att aktien ska bli bra att äga.

”.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addtech

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt