aXichem: GRAS-godkännande i sikte
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

aXichem: GRAS-godkännande i sikte

Under det tredje kvartalet och dess efterföljande månader har, enligt bolaget, viktiga steg mot kommersialisering tagits. GRAS-dossiern är nu färdigställd och granskningsarbetet avslutat, vilket innebär att aXichem väntar på publicering av en expertgranskad artikel. Detta sker förhoppningsvis innan årsskiftet och då kommer godkännandet för food att vara på plats. GRAS- godkännande för feed beräknas komma tre-fyra månader därefter.

Bolagets Novel Food-ansökan följer den kommunicerade tidsplanen, vilket innebär en målsättning om att ha en ansökan klar innan årsskiftet. Efter positiva testresultat på både kycklingar och svin uppges intresset vara stort för aXiphen®. Efter utgången av det tredje kvartalet har aXichem meddelat att de har erhållit patent för aXiphen® som tillväxtpromotor i kycklingfoder samt som salmonellahämmande komponent i kycklingfoder.

Strategin att lägga fokus på djurfodermarknaden ser därmed ut att ta bolaget i rätt riktning. Vi har gjort justeringar i våra antagen för aXichems potentiella försäljning. Det finns en stor potential i bolagets produkt, men också osäkerhetsfaktorer då bolaget ännu inte har några regulatoriska avtal på plats.

Vårt Base case indikerar ett motiverat värde på 7,9 SEK per aktie. Bear case uppgår till 3,4 SEK per aktie och Bull case till 23,1 SEK per aktie.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om aXichem

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien aXichem

Mer från Redeye

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.