Stocks in Play – NCC faller efter vinstvarning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks in Play – NCC faller efter vinstvarning

Stocks

Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag. Stockholmsbörsen har inlett onsdagen nedåt, medan Europabörserna handlas kring nollan. De amerikanska börsterminerna indikerar samtidigt en oregelbunden öppning i eftermiddag.

Efter 50 minuters handel var OMXS30-index ned 0,39 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,48 procent. Aktie Kursförändring Kommentar Fingerprint 2,0% Ingår samarbete med Linxens inom kontaktlösa biometriska betalkort FastPartner 1,6% Vd har köpt drygt 50 000 aktier i bolaget Evolution Gaming 1,1% SHB höjer riktkursen till 700 kronor (675) och upprepar köp H&M 0,5% DNB sänker riktkursen till 232 kronor (242) och upprepar köp Tele2 0,4% Berenberg höjer rekommendationen till köp (behåll) och riktkursen till 132 kronor (82) Atlas Copco −1,0% Morgan Stanley sänker rekommendationen till jämvikt (övervikt), riktkurs 367 kronor (362) Svolder −1,4% Nettoresultatet minskade i första kvartalet 2017/2018 Ratos −4,7% Vd Magnus Agervald får gå efter bara 13 månader på posten – styrelsen ej nöjd med bolagets utveckling NCC −8,0% Vinstvarnar för fjärde kvartalet – rörelseresultatet bedöms bli nära noll NCC vinstvarnar – rörelseresultatet i fjärde kvartalet väntas bli nära noll Byggbolaget NCC flaggar för att resultatet i det fjärde kvartalet kommer att belastas med 315 miljoner kronor för ökade avsättningar i bygg- och anläggningsprojekt. Dessutom tas 75 miljoner kronor i omstruktureringskostnader som gäller sänkta omkostnader samt avgångsvederlag till tidigare vd.

Sammantaget innebär det att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet beräknas bli nära noll, skriver NCC i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med analytikerna som väntat sig ett rörelseresultat på 527 miljoner kronor, enligt Bloomberg konsensussiffror. Avsättningarna fördelar sig på 260 miljoner kronor i NCC Infrastructure som väntas redovisa ett rörelseresultat på cirka -100 miljoner kronor i fjärde kvartalet.

Det handlar om en omvärdering av den pågående projektportföljen. I affärsområdet NCC Building väntas rörelseresultatet uppgå till cirka 200 miljoner kronor under kvartalet. Resultatet belastas med avsättningar i byggprojekt om 55 miljoner kronor, främst relaterat till den danska verksamheten.

”Med ökade avsättningar får projektportföljen i NCC:s bygg- och anläggningsverksamhet en lägre och mer balanserad risk. Dessa avsättningar påverkar inte kassaflödet i det fjärde kvartalet” , konstaterar NCC som vidare pekar på att omkostnaderna med nuvarande tillväxttakt är för höga. Kostnaderna ska sänkas och det beräknas ge en årlig besparing på cirka 200 miljoner kronor.

I och med det ska NCC säkerställa en omkostnadsnivå på högst 5 procent av omsättningen. Det innebär också omstruktureringskostnader på cirka 75 miljoner kronor som belastar resultatet i fjärde kvartalet. NCC Industry förväntas redovisa ett rörelseresultat i linje med föregående år i det fjärde kvartalet.

NCC Property Development har inget fastighetsprojekt att resultatavräkna vilket medför ett rörelseresultat på cirka -50 miljoner kronor. NCC håller en telefonkonferens idag klockan 08. 30 där bolagets tillförordnade vd Håkan Broman samt finanschef Mattias Lundgren svarar på frågor.

Bokslutskommunikén för 2017 kommer att presenteras den 25 januari 2018. NCC handlas under MA200 och den negativa trenden förstärktes ytterligare idag i samband med att NCC vinstvarnat.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atlas Copco

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt