Dagens aktierekommendationer i översikt – Köprek för bemanningsföretag inom vården
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dagens aktierekommendationer i översikt – Köprek för bemanningsföretag inom vården

Dagens

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Addtech Affärsvärlden rekommenderar sälj Arjo JP Morgan inleder bevakning av Arjo med undervikt och riktkurs 20,30 kronor Assa Abloy Berenberg upprepar behåll för låskoncernen Assa Abloy – sänker riktkursen till 180 kronor (182) Autoliv Daiwa Securities höjer riktkursen på Autoliv till 133 dollar (128), upprepar neutral Dedicare Affärsvärlden rekommenderar köp Hexagon Affärsvärlden sänker rekommendation till avvakta Lindab Affärsvärlden rekommenderar köp Lundin Gold CIBC sänker riktkursen på Lundin Gold till 6 CAD (7), upprepar outperform Millicom UBS höjer riktkursen för Millicom till 525 kronor (480), upprepar neutral NCC Danske Bank höjer rekommendation på NCC till köp (behåll), riktkurs 191 kronor (199) NCC Carnegie sänker riktkursen på NCC till 180 kronor (200), upprepar behåll NCC Handelsbanken upprepar rekommendation minska på NCC, har nu riktkurs 165 kronor NCC Kepler Cheuvreux sänker riktkursen på NCC till 183 kronor (200), upprepar behåll NCC Nordea sänker riktkursen på NCC till 245 kronor (250), upprepar köp Paradox SEB inleder bevakning av Paradox med behåll och riktkursen 85 kronor Xvivo Danske Bank inleder bevakning av Xvivo Perfusion med köp och riktkursen 127 kronor Affärsvärlden ger köpråd för Lindab och Decidare samt säljråd för Addtech Affärsvärlden rekommenderar köp av Lindab och Dedicare i den senaste utgåvan. Tidningen sänker sin rekommendation för Hexagon till avvakta och rekommenderar sälj för Addtech. Pressade ventilationsbolaget Lindab erbjuder en av börsens mer attraktiva kalkyler.

Köpläge för långsiktiga, bedömer tidningen som ser en uppvärderingspotential på omkring 50 procent på två-tre års sikt. Affärsvärlden trycker på köpknappen i Lindab. Hexagon-aktien har rusat på börsen trots insideråtalet mot vd Ola Rollén.

Oavsett utfall i målet är aktien inte lika het som för ett år sedan. Aktien är nu i dyraste laget. Med p/e-tal kring 24 för i år och nästa år framstår potentialen som begränsad, bedömer tidningen som sänker sin rekommendation till avvakta.

Vårdbemannaren Dedicare utmanas av löneglidning som lär pressa den historiskt höga marginalen framöver. Men tillväxten övertygar. Affärsvärlden ser en attraktiv värdering på sin prognos för 2018 och ger köpråd med riktkursen 115 kronor på ett års sikt.

Teknikhandelsförvärv är börsens nya svarta. I industricykliska Addtech har börsens habegär blivit allra störst och Affärsvärlden ser ett bra säljläge i aktien. Värderingen är alldeles för hög, bedömer tidningen som rekommenderar sälj med riktkursen 130 kronor på ett års sikt.

Det innebär en fallhöjd på 30 procent i aktien. Både Lindab och Dedicare handlas sedan en tid tillbaka under MA200 och lyfte idag i samband med rekommendationer från Affärsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addtech

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt