Nasdaq justerar aktier som ingår i de olika storlekssegmenten på börsen

Nyhet

Nasdaq justerar aktier som ingår i de olika storlekssegmenten på börsen

Nasdaq justerar aktier som ingår i de olika storlekssegmenten på börsen

Nasdaq har genomfört sin årliga granskning av de nordiska marknaderna och kommer att flytta om totalt 21 företag inom segmenten den 2 januari 2018. Segmenten baseras på det genomsnittliga marknadsvärdet under den månad granskningen sker. Det rör sig om 19 företag som flyttas upp till ett större segment, medan två företag justeras ned till ett mindre segment. De företag i Sverige som justeras från Small Cap till Mid Cap-segmentet är CellaVision, G5 Entertainment, Garo, Hexatronic, Kabe, Knowit, Midsona och Mr Green.

Företag som justeras från Mid Cap till Large Cap är Oriflame och Swedol. Sensys Gatso är den enda svenska aktien som flyttas ned, från Mid Cap till Small Cap. I Helsingfors justeras Evli Pankki från Small Cap till Mid Cap.

Finnair, Sanoma och Uponor åker upp från Mid Cap till Large Cap. På Köpenhamnsbörsen flyttas Alm Brand till Large Cap, Columbus och SP Group till Mid Cap. Onxeo ändras från Mid Cap till Small Cap.

På den isländska börsen flyttas Sjova-Almennar tryggingar och Tryggingamiðstöðin från Small Cap till Mid Cap..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev