Nordnets kunder tankade H&M trots svaga siffror och accelererande kursnedgång i december
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordnets kunder tankade H&M trots svaga siffror och accelererande kursnedgång i december

Nordnets

H&M var i fokus på den svenska aktiemarknaden i december. Trots negativa rubriker i media och en sjunkande kurs tror fortsatt många privatsparare på ett lyft och aktien blev den mest köpta i december, skriver Nordnet i ett pressmeddelande. Även investmentbolag var populära under månaden. Den långvariga uppgången på Stockholmsbörsen har fått aktiemarknaden att blomstra och mängden bolag som noterats de senaste åren är på sällan skådade nivåer.

Dock märks en allt större försiktighet bland spararna och investmentbolag har gradvis ökat i popularitet under året, enligt Nordnet. ”Investeringar i investmentbolag har blivit ett populärt sätt att sprida risken i sin portfölj och det tycker jag är vettigt. Det är en intressant trend att allt fler sparare väljer att direktägda investmentbolag medan trenden bland fondspararna är att överge aktivt förvaltade fonder och välja indexfonder” , säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

H&M presenterade överraskande svaga siffror vilket fick kursnedgången att accelerera i december. Trots det blev aktien den mest köpta av kunderna under månaden. ”Det är lätt att bli bländad av den fantastiska historia som H&M har men risken har ökat betänkligt i bolaget och kursnedgången är motiverad.

Kapitalmarknadsdagen senare i vinter blir oerhört viktig för att återfå förtroendet från aktiemarknaden och peka ut riktningen framåt” , säger Joakim Bornold. Mest köpta aktier Mest sålda aktier H&M Ericsson Investor B SSAB Kinnevik Bonava Clas Ohlson Ahlsell Skanska Sweco SCA Boliden Investor A Nilörn Latour Lucara Diamond Arjo Capio Industrivärden Trelleborg.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ahlsell

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt