Pareto inleder bevakning av SyntheticMR med köpråd – Aktien rusar 5 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto inleder bevakning av SyntheticMR med köpråd – Aktien rusar 5 procent

Pareto

Pareto Securites inleder bevakning av medicinteknikbolagen Sectra, SyntheticMR och ContextVision. Det framgår av en branschanalys daterad den 19 januari. Bakgrunden är att världen med en växande åldrande befolkning innebär det en ökning av patienter med cancer och andra åldersrelaterade sjukdomar. Det finns dock tecken på att geriatriska sjukdomar blir kroniska snarare än dödliga, vilket leder till att allt fler patienter som behöver regelbunden övervakning och behandling.

Medicinsk bildbehandling har varit integrerad i diagnos och behandla särskilda medicinska förhållanden och marknadsutsikterna för företag som tillhandahåller lösningar för medicinsk IT-bildbehandling ser ljusare ut än någonsin, bedömer Pareto. Pareto bedömer att det finns goda chanser att SyntheticMR :s lösningar i slutändan kan blir en ”guldstandard” för MRI-skanning, eftersom de har tydliga fördelar jämfört med andra lösningar. Bolaget har avtal med GE Healthcare, Philips Healthcare och Siemens Healthineers, de tre största leverantörerna av MRI-skanning i världen med en marknadsandel på 65 procent av den globala marknaden.

Pareto bedömer att SyntheticMR kan nå en årlig försäljningstillväxt på 52 procent mellan 2016 och 2021. Analyshuset anser att det är rimligt att anta att bolagets affärsmodell för att sälja programvarulicenser innebär att bolaget har möjlighet att nå mycket höga marginaler i takt med att volymerna ökar. Pareto bedömer att rörelsemarginalen, ebit, förbättras till 55 procent 2021.

Kombinationen av uthållig hög tillväxt och lönsamhet gör SyntheticMR till Paretos toppval i detta segment. Pareto inleder bevakning av SyntheticMR med köpråd och riktkurs 380 kronor. Sectra och norska ContextVision får bägge rådet behåll med riktkurser på 179 kronor respektive 54 norska kronor.

Sectra bjuder på en imponerande utveckling i kursgrafen och handlas nära All-Time-Highs.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ContextVision

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

Vi som anvsvarar för tjänsten:

Kristoffer Matsson

Daniel Åstrand

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.