Stocks in Play – Flera bolag lyfter efter köprekar från Affärsvärlden

Nyhet

Stocks in Play – Flera bolag lyfter efter köprekar från Affärsvärlden

Stocks in Play – Flera bolag lyfter efter köprekar från Affärsvärlden

En sammanfattning över några av dagens viktigaste kurspåverkande händelser. Under eftermiddagshandeln var OMXS30-index ned 0,61 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,56 procent. Viss återhämtning kan dock skönjas under eftermiddagen. Tekniskt har OMXS30 idag testat av MA200-dagars och där fångat upp tydligt intresse från köparna.

BlackPearl 4,1% Affärsvärlden ger köpråd Firefly 2,9% Affärsvärlden ger köpråd Eolus Vind 2,9% Medvind i resultatet som vänder upp till plus Essity 2,4% Slog resultatförväntningarna i fjärde kvartalet NetEnt 2,1% Affärsvärlden ger köpråd Bergs Timber 0,4% Stark kvartalsrapport och positiva utsikter H&M 0,2% RBC sänker till sector perform (outperform) Axfood −2,6% Handelsbanken sänker till minska (öka) Arjo −3,6% Danske Bank inleder bevakning med sälj Nordea −3,9% Rapporterar lägre resultat än väntat för fjärde kvartalet, tror på högre vinst 2018 Lagercrantz −4,2% Ökar intäkterna med 11 procent i tredje kvartalet, rörelsemarginalen sjönk till 10,8 procent (11,5) Starbreeze −4,5% Flaggar för företrädesemission om 150 miljoner kronor 1H, har i dag genomfört riktad nyemission 20,7 miljoner aktier till kursen 11,52 kronor Enea −13,3% Meddelar skiljedomen i tvist med större kund, förlorade en stora delen i tvisten Fingerprint Cards −23,4% Kraftig vinstvarning, säger upp mycket personal Affärsvärlden ger köpråd för NetEnt, BlackPearl och Firefly Affärsvärlden rekommenderar köp av NetEnt, BlackPearl Resources och Firefly samt rådet avvakta för Scandic Hotels i den senaste utgåvan av tidningen. Nätkasinoleverantören NetEnt var förra veckans stora förlorare efter att bolaget vinstvarnat. Efter kursraset är det bra läge att plocka upp tillväxtbolaget som lockar med god direktavkastning.

Affärsvärlden ser ett bra risk/möjligheter-läge i aktien och rekommenderar köp med riktkurs 60 kronor per ett års sikt. Under tiden kan aktieägarna dessutom skörda en direkt­avkastning på 5 procent, vilket ger stöd på nedsidan. Hotellkedjan Scandic föll också tungt på en vinstvarning i förra veckan.

På en marknad präglad av ett allt större utbud övertrumfas dock möjligheterna av risker framöver. Aktien är sammanfattningsvis billig, men Affärsvärlden ser risker och väljer rådet att avvakta. Kanadensiska oljebolaget BlackPearl Resources är ett lite bortglömt case som erbjuder ett billigt kassaflöde plus en gigantisk gratisoption i Backrod.

Realisten konstaterar att världsekonomin inte blir kvitt oljan i närtid. Affärsvärlden rekommenderar köp i BlackPearl för den som vill äga oljeaktier, med brasklappen att risken är hög.  Teknikföretaget Firefly har god vind i seglen. Nu är det läge att stiga på för långsiktiga investerare.

Nischbolaget utvecklar och säljer brandskyddslösningar till exempelvis trävaruindustrin och bioenergianläggningar. Affärsvärlden ger aktien köpråd för långsiktiga investerare. Svag likviditet i aktien och slagig orderutveckling på kort sikt gör dock Firefly till en dålig aktie för kortsiktiga placerare..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev