Eyeonid säkrar finansiering om upp till 100 MSEK – Aktieägarna ska kompenseras genom gratis teckningsoptioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eyeonid säkrar finansiering om upp till 100 MSEK – Aktieägarna ska kompenseras genom gratis teckningsoptioner

Eyeonid

Teknikbolaget Eyeonid har tecknat avtal om en finansiering om upp till 100 miljoner kronor. Aktieägarna ska kompenseras genom att de erhåller gratis teckningsoptioner. Det framgår av ett pressmeddelande. Kapitaltillskottet ska främst användas för att utöka försäljnings- och marknadsföringsaktiviteterna i det pågående arbetet om att nå ut med bolagets produkter på en global marknad.

Transaktionen sker genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera steg, så kallade trancher, över 36 månader. I den första tranchen kommer Eyeonid att tillföras 20 miljoner kronor. Gratis teckningsoptioner ges till befintliga aktieägare för att motverka utspädning.

”Efter långa och intensiva förhandlingar känns det oerhört bra att ha kommit i mål med detta finansieringsavtal som ger oss stor flexibilitet. 2017 la vi den strategiska grunden och gjorde ett antal nyckelrekryteringar inför en kommande expansion ut mot den globala marknaden 2018. Under de senaste fem veckorna har vi även börjat se resultaten trilla in trots ledigheter i form av avtal med en global telekomoperatör och avtal med en partner som tar oss in på den afrikanska kontinenten.

Som jag tidigare nämnt märker vi av att marknaden har mognat och har på kort tid blivit betydligt mer mottaglig för våra produkter och tjänster” , kommenterar vd Daniel Söderberg. ”Med denna finansieringslösning i ryggen kan vi nu accelerera ännu snabbare för att ta en position på marknaden. Detta kommer ske främst genom utökade aktiviteter på sälj- och marknadsföringssidan.

Målet är även att bygga ut vårt återförsäljarnätverk för att på så sätt snabbare positionera oss på lokala marknader samtidigt som vi kommer stärka upp den interna leveransorganisationen. Vidare vill jag heller inte utesluta möjligheten till eventuella framtida förvärv av företag som antingen stärker vår produkt, produktportfölj eller ger oss en position på marknaden” , fortsätter Daniel Söderberg. ”Det är viktigt att kommentera att finansiering från denna finansieringslösning är något som vi själva styr över genom att det är vi som bolag som beslutar om och i så fall när vi önskar påkalla en tranche.

Flexibiliteten i avtalet ger oss fortfarande möjlighet till andra finansieringslösningar i form av till exempel riktade- eller företrädesemissioner och det är precis det som är styrkan i avtalet. Vi har även förhandlat fram bra villkor för våra aktieägare som erhåller betydligt fler optioner gratis att dela på än investeraren, för att minska utspädningseffekten” , säger Henrik Sundewall, styrelseordförande i Eyeonid. Trancherna tecknas av European Select Growth Opportunities Fund, som är en fond fokuserad på Smallcap-bolag inom teknik och hälsovård som uppvisar en stor tillväxtpotential.

Finansieringen relaterar till ett finansieringsavtal som ingåtts mellan Eyeonid och investeraren på kvällen tisdagen den 30 januari. Den första tranchen om 20 miljoner kronor är den första transaktionen i avtalet, innefattande rätt till fem trancher om 20 miljoner kronor per tranche. Aktieägarna kommer i den första tranchen att kompenseras med en teckningsoption per 47 aktier.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eyeonid

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eyeonid

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt