Affärsvärlden Analys+ dissar det haussade miljöteknikbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden Analys+ dissar det haussade miljöteknikbolaget

Affärsvärlden

Omogna affärsupplägg, tveksam bolagshistorik och hård marknadsföring av aktien lyfts fram som riskfaktorer. Aktien faller kraftigt på börsen! Miljöteknikbolaget SaltX Technology tar sig an världens energilagringsproblem via saltbatterier. Omogna affärsupplägg, tveksam bolagshistorik och hård marknadsföring av aktien tänder varningslampor. Det skriver Affärsvärlden Analys+ i en analys daterad idag den 7 februari.

Värderingsmässigt är SaltX ett förhoppningsbolag tills det finns återkommande intäkter på kommersiella grunder. Tidningen har svårt att se att bolagets likvida medel räcker längre än 2018 ut. Mäts framgång i uppumpade börsförväntningar på teknik i förkommersiell fas så har SaltX redan kommit en bra bit på vägen.

Affärsvärlden Analys+ avråder från att vara med och dela på riskerna förrän dagens hausse omvandlats till hållbara affärer. SaltX får säljråd med Affärsvärldens ettåriga perspektiv. I dagens nyhetsflöde om bolaget kan också rapporteras: SaltX Technology har inget behov av kapitaltillskott – vd SaltX Technology har inget behov att ta in ytterligare kapital innan bolaget når positivt kassaflöde.

Det säger bolagets vd Karl Bohman under en presentation vid Stockholm Corporate Finance på onsdagen. “Vi tog in 100 miljoner kronor i maj förra året och vi har en bra kassa som kommer att ta oss till ett positivt kassaflöde inom ett till två år. Fler projekt innebär mer personal men det är inget vi planerar för just nu” , säger vd:n.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SaltX Technology

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SaltX Technology

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt