Noteringsaktuella Goldblue satsar på expansion – Så här går primärhandeln hos NGM
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Noteringsaktuella Goldblue satsar på expansion – Så här går primärhandeln hos NGM

Noteringsaktuella

Efter viss försening noteras spelbolaget Goldblue i dag på NGM. Den ursprungliga planen var att noteras på Nasdaqs tillväxtlista First North, men processen drog ut på tiden och bolaget valde att byta handelsplats. “Det tog längre tid än vi trott. De ställde krav vi inte ville gå med på, bland annat att vi var tvungna att bygga upp en organisation med IR och kommunikation i Sverige, och det hade tagit för lång tid så vi avbröt noteringsansökan” , säger Rune Löderup, grundare, styrelseordförande och IR-ansvarig på bolaget till Finwire.

Goldblue är verksamma inom online-kasinomarknaden och har huvudsakligt fokus på den asiatiska marknaden. Inför noteringen tog bolaget in 24 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska främst användas till expansion, marknadsföring och att rekrytera personal till IT och kundtjänst.

“Målet är att lansera i två nya länder i år och vi är noga med den lokala anpassningen och behöver då rekrytera när vi går in i nya länder” , säger Rune Löderup. På längre sikt är bolagets mål att expandera på fler marknader i nya regioner, bland annat i Afrika, Sydamerika och Europa även om den sistnämnda beskrivs som en svårare marknad. Men innan bolaget ger sig in i nya regioner vill man uppnå god lönsamhet, menar Rune Löderup.

“Det tar ungefär 1-2 år att uppnå lönsamhet på en ny marknad” , säger Staffan Lindgren, styrelseledamot och en av ägarna i Goldblue. “Det här är en volymbusiness. Det gäller att få upp en så stor volym som möjligt, när vi når en viss volym så blir vi lönsamma”, fortsätter Staffan Lindgren.

Bolaget har i dagsläget 110 anställda i Filippinerna som främst jobbar med teknikutveckling och kundtjänst. I takt med expansionen är planen att dubblera personalstyrkan i Filippinerna, som beskrivs som “Asiens Malta”. Goldblue fokuserar primärt mot privata kunder, B2C, men beslutade i höstas att även expandera affären mot andra spelbolag, B2B, och leasa mjukvaran till andra bolag som vill lansera spel i bolagets befintliga regioner.

Initialt väntas B2C-delen vara störst, men på sikt tror Rune Löderup att B2B-sidan kan vara likvärdig. “Jag tror att B2C kommer att vara större ett tag framöver men att B2B kan generera betydande intäkter om några år” , säger han. Goldblue släpper sin bokslutskommuniké på fredag.

I aktien ser vi inledningsvis en volatil handel där kursen har pendlat mellan 3,30-4,20 kronor. I skrivande stund är 3,76 kronor senast betalt.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt