Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Här är Aktiespararens senaste köpfavoriter

Nyhet

Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Här är Aktiespararens senaste köpfavoriter

Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Här är Aktiespararens senaste köpfavoriter

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Actic Carnegie sänker rekommendationen för Actic till behåll (köp) och riktkursen till 42 kronor (47) Ambea Carnegie höjer Ambea till köp (behåll), riktkursen ner till 80 kronor (85) Capio Credit Suisse sänker riktkursen på Capio till 48 kronor (51), upprepar neutral Ericsson Aktiespararna ger köpråd Evolution Gaming Affärsvärlden ger köpråd Fagerhult Nordea sänker riktkursen på Fagerhult till 84 kronor (85), upprepar sälj Garo Carnegie höjer riktkursen för Garo till 185 kronor (175), upprepar behåll Handelsbanken Goldman Sachs sänker SHB till sälj (neutral), riktkursen ner till 108 kronor (142) Humana Carnegie höjer riktkursen för Humana till 75 kronor (70), upprepar köp Investor Goldman Sachs sänker riktkurs på Investor till 394 kronor (414), upprepar neutral Kindred DNB höjer riktkursen på Kindred till 148 kronor (140), upprepar köp Lundbergs DNB höjer Lundbergs till behåll (sälj), riktkurs 615 kronor (590) Pandox Aktiespararna ger köpråd Resurs Goldman Sachs sänker riktkurs på Resurs till 62 kronor (64), upprepar neutral Rezidor Oddo BHF sänker riktkursen för Rezidor till 28 kronor (32), upprepar neutral SAS Pareto inleder bevakning av SAS med köprekommendation och riktkurs 30 kronor Scandic Hotels Aktiespararna ger köpråd SEB Goldman Sachs sänker SEB till sälj (neutral), riktkursen ner till 91 kronor (121) Sotkamo Silver Inderes höjer riktkursen för Sotkamo Silver till 4,00 kronor (3,80), upprepar minska THQ Remium har höjt THQ till köp (behåll), riktkurs 173 kronor (79) Wallenstam Affärsvärlden ger köpråd Wilson Carnegie höjer riktkursen för Wilson Therapeutics till 158 kronor (120), upprepar behåll Aktiespararen ger köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och Novozymes Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

Låsbolaget Assa Abloy har många fina egenskaper, men uppsidan i aktien är begränsad givet dagens höga värderingen. Tidningens råd blir därför att avvakta med aktien.  Telekomleverantören Ericssons brakförlust för 2017 och bolagets nya strategi bäddar för ljusglimtar redan i år. Det räcker för ett kurslyft.

Aktiespararen anser att aktien har potential att dra iväg när bolaget visar att lönsamheten rör sig åt rätt håll. Tidningen ger ett chansartat köpråd med riktkursen 60 kronor.  Kombinationen av e-handel och skönhetssalonger bör fungera för Lyko i föränderliga tider. E-handelsaktier är dock högt värderade och Aktiespararen avvaktar med Lykos aktie.

HiQ är välskött konsultbolag med hög direktavkastning och goda marginaler. En knäckfråga är om bolaget lyckas fortsätta att locka och behålla talanger. Aktiespararen anser att bolaget har solida utsikter, relativt låg risk men aktien har också liten uppsida.

Rådet blir att avvakta och riktkursen sätts till 88 kronor.  Hotellaktierna har fått storstryk på börsen i år. För den som kan tänka sig att checka in på en längre vistelse framstår både Scandic Hotels och Pandox som köpvärda. Den som söker exponering mot konjunkturen väljer Scandic och den mer försiktige väljer Pandox.

Tidningen köper Pandox och sätter ett långsiktigt köp på Scandic.  Danska enzymspecialisten Novozymes är något så sällsynt som ett stabilt bioteknikbolag. Potentialen är hög men så även värderingen. Aktiespararen ser den senaste nedgången i aktien som ett bra ingångsläge i aktien och ger köpråd med riktkursen 340 danska kronor.

Ratos ser ut att hamna på rätt köl efter att ha befunnit sig på djupt vatten. Värderingen är rimlig och utdelningen är mycket god. Tidningen väljer att behålla aktien in i nästa akt..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev