Måndagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Börsveckan ger bränsle till de här aktierna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Måndagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Börsveckan ger bränsle till de här aktierna

Måndagens

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Alimak Carnegie sänker riktkursen på Alimak till 160 kronor (165), upprepar köp Alimak DNB sänker riktkursen på Alimak till 170 kronor (175), upprepar köp AstraZeneca Societe Generale höjer riktkursen på AstraZeneca till 78 pund (76), upprepar köp Bactiguard Börsveckan ger säljråd Balder Danske Bank höjer riktkursen på Balder till 246 kronor (243), upprepar köp Balder Handelsbanken har sänkt riktkursen på Balder till 235 kronor (250), upprepar öka Hexatronic Börsveckan ger köpråd Saab Börsveckan ger köpråd Tethys Oil Sparebank 1 Markets sänker riktkursen på Tethys Oil till 80 kronor (85), upprepar köp Xano Långsiktiga investerare har skäl att skärskåda Xanos erbjudande, köp – DI Börsveckan ger köpråd för Saab och Hexatronic, säljråd för Bactiguard Börsveckan rekommenderar köp av Saab och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för AQ Group, NetEnt, Beijer Ref och GHP samt säljråd för Bactiguard. Försvarsbolaget Saab kom med ett svagt bokslut som fick aktien att pressas.

Börsveckan ser aktien attraktivt som ett långsiktigt case och bedömer att kursnedgången ger ett bra köpläge nu. Verkstadskonglomeratet AQ Group kom med ett surt bokslut där lönsamheten vek rejält. Radarparet Claes Mellgren och P-O Andersson lämnar sina operativa befattningar.

Kursen föll rejält, men tidningen ser ingen brådska med att köpa aktie och ger rådet avvakta. Den forna kursraketen i spelsektorn NetEnt har tappat sin stjärnglans det senaste året. Börsveckan ser ännu inget fyndläge i aktien utan väljer att upprepa sitt råd avvakta.

Kabeltillverkaren Hexatronic rasade efter förra veckans bokslut där tillväxten mattades mot slutet av fjolåret. Tidningen bedömer att utsikterna för 2018 är goda och att kursreaktionen efter bokslutet är överdriven. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.

Bactiguard nådde sitt tillväxtmål på 20 procent för 2017. Nu återstår att se om även lönsamhetsmålet är inom räckhåll de närmaste åren. Förväntningarna är höga.

Tidningen anser att det är läge att ta hem vinsten och ger säljråd för aktien. Beijer Ref har ljusa framtidsutsikter och en bra historik. Värderingen är dock hög och Börsveckan väljer därför att avvakta med aktien.

Vårdbolaget GHP räcker inte hela vägen fram. Värderingen är för hög med tanke på den svajiga operationella utvecklingen, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AQ Group

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.