Måndagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Börsveckan ger bränsle till de här aktierna

Nyhet

Måndagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Börsveckan ger bränsle till de här aktierna

Måndagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Börsveckan ger bränsle till de här aktierna

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Alimak Carnegie sänker riktkursen på Alimak till 160 kronor (165), upprepar köp Alimak DNB sänker riktkursen på Alimak till 170 kronor (175), upprepar köp AstraZeneca Societe Generale höjer riktkursen på AstraZeneca till 78 pund (76), upprepar köp Bactiguard Börsveckan ger säljråd Balder Danske Bank höjer riktkursen på Balder till 246 kronor (243), upprepar köp Balder Handelsbanken har sänkt riktkursen på Balder till 235 kronor (250), upprepar öka Hexatronic Börsveckan ger köpråd Saab Börsveckan ger köpråd Tethys Oil Sparebank 1 Markets sänker riktkursen på Tethys Oil till 80 kronor (85), upprepar köp Xano Långsiktiga investerare har skäl att skärskåda Xanos erbjudande, köp – DI Börsveckan ger köpråd för Saab och Hexatronic, säljråd för Bactiguard Börsveckan rekommenderar köp av Saab och Hexatronic i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för AQ Group, NetEnt, Beijer Ref och GHP samt säljråd för Bactiguard. Försvarsbolaget Saab kom med ett svagt bokslut som fick aktien att pressas.

Börsveckan ser aktien attraktivt som ett långsiktigt case och bedömer att kursnedgången ger ett bra köpläge nu.  Verkstadskonglomeratet AQ Group kom med ett surt bokslut där lönsamheten vek rejält. Radarparet Claes Mellgren och P-O Andersson lämnar sina operativa befattningar. Kursen föll rejält, men tidningen ser ingen brådska med att köpa aktie och ger rådet avvakta.  Den forna kursraketen i spelsektorn NetEnt har tappat sin stjärnglans det senaste året.

Börsveckan ser ännu inget fyndläge i aktien utan väljer att upprepa sitt råd avvakta.  Kabeltillverkaren Hexatronic rasade efter förra veckans bokslut där tillväxten mattades mot slutet av fjolåret. Tidningen bedömer att utsikterna för 2018 är goda och att kursreaktionen efter bokslutet är överdriven. Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.  Bactiguard nådde sitt tillväxtmål på 20 procent för 2017.

Nu återstår att se om även lönsamhetsmålet är inom räckhåll de närmaste åren. Förväntningarna är höga. Tidningen anser att det är läge att ta hem vinsten och ger säljråd för aktien.

Beijer Ref har ljusa framtidsutsikter och en bra historik. Värderingen är dock hög och Börsveckan väljer därför att avvakta med aktien.  Vårdbolaget GHP räcker inte hela vägen fram. Värderingen är för hög med tanke på den svajiga operationella utvecklingen, bedömer tidningen som ger rådet avvakta..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev