SvD Börsplus ställer sig positiva till Storytel men avvaktande till AQ Group

Nyhet

SvD Börsplus ställer sig positiva till Storytel men avvaktande till AQ Group

SvD Börsplus ställer sig positiva till Storytel men avvaktande till AQ Group

Två analysuppdateringar från SvD Börsplus. SvD Börsplus rekommenderar köp för Storytel – ser avkastningspotential på 30 procent SvD Börsplus ser en avkastningspotential på 30 procent för Storytel vilket ger grönt ljus för att köpa aktien för en tillväxtintresserad placerare. Det skriver analystjänsten i en analys daterad den 27 februari.  “Det ska inflikas att risknivån är hög då Storytel i stora delar ‘endast’ är en distributör och inte ett produktbolag. Möjligheterna lockar ändå mer och kanske kan en notering av Spotify öka intresserat för sektorn ännu mer” , resonerar Börsplus.  SvD Börsplus rekommenderar att avvakta med AQ Group AQ-aktien har handlats fortsatt svagt allt sedan bolagsrapporten som sänkte aktien rejält.

Det finns en risk att 2018 blir något sämre för AQ Group än 2017 givet den svaga utvecklingen i slutet av året, men huvudtesen är ändå att rörelsemarginalerna vänder till det bättre på sikt och landar kring 7 procent. Det skriver SvD Börsplus i en analys, där man rekommenderar att avvakta med aktien.  Analystjänsten konstaterar att bolagets aktie har fallit med 20 procent efter en rekorddålig rapport och besked att bolagets imponerande grundarduo trappar ned.  “Aktien börjar se attraktivt prissatt ut – men så är läget också mer osäkert med en ny vd som i höst tar över ett AQ med fallande leveranssäkerhet och dålig lönsamhet i Sverige”, resonerar Börsplus.  “Det är inget fel att köpa på aktien på de här nivåerna för den som sugen. Vi avvaktar nog en kvartalsrapport för att se åt vilket håll det barkar först” , konkluderar analystjänsten..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev