Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Redeye höjer “base-case”-riktkursen för Cherry

Nyhet

Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Redeye höjer “base-case”-riktkursen för Cherry

Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Redeye höjer “base-case”-riktkursen för Cherry

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser AQ Group Affärsvärlden ger köpråd på AQ Group Atlas Copco JP Morgan höjer riktkurs på Atlas Copco A till 380 kronor (370), upprepar övervikt Capio JP Morgan höjer riktkursen på Capio till 40,30 kronor (40), upprepar neutral Cherry Redeye höjer “base-case”-riktkursen för Cherry till 85 kronor (76) Elekta Morningstar sänker Elekta till behåll (köp), riktkurs 93 kronor upprepas Ericsson Goldman Sachs höjer riktkurs på Ericsson till 66 kronor (63), upprepar köp Essity Handelsbanken plockar in Essity till Aktieportföljen Handelsbanken Goldman Sachs sänker riktkurs på Handelsbanken till 105 kronor (108), upprepar sälj Husqvarna Alphavalue höjer Husqvarna till öka (minska) Kopparbergs Affärsvärlden ger köpråd för Kopparbergs Nordea Goldman Sachs höjer riktkursen på Nordea till 101,70 kronor (100), upprepar neutral ProAct Affärsvärlden ger köpråd på ProAct Resurs Goldman Sachs sänker riktkurs på Resurs till 60 kronor (62), upprepar neutral Saab SEB inleder bevakning av Saab med köp och riktkursen 465 kronor SEB Goldman Sachs sänker riktkurs på SEB till 89 kronor (91), upprepar sälj Swedbank Goldman Sachs sänker Swedbank till neutral (köp), riktkurs 229 kronor (235) Redeye höjer rimligt värde till 85 kronor i sitt basscenario Redeye höjer sitt rimliga värde för Cherry -aktien till 85 kronor från tidigare 76 kronor. Det framgår av en analys daterad 7 mars. I ett värsta-scenario stannar värderingen redan vid 37 kronor per aktie medan i ett bästa-scenario är värderingen hela 141 kronor per aktie, framgår det vidare.

“Vi har tidigare uttryckt vårt förtroende att den nya ledningen för ComeOn skulle kunna få verksamheten på rätt köl, men vi förväntade oss inte att det skulle gå så fort” , skriver Redeye och beskriver vändningen som påtaglig i det fjärde kvartalet trots att den nya ledningen då bara suttit någon månad. ComeOn är Cherrys speloperatörsverksamhet och står för runt 80 procent av spel-konglomeratets intäkter. ComeOn köptes i två omgångar under 2016 men utvecklingen blev inte vad Cherry hoppades på till att börja med.

Det fick Cherry att vinstvarna två gånger under det andra halvåret förra året. Dock fanns det alltså tydliga ljusglimtar i ComeOn-verksamheten precis i slutet av 2017. Aktien handlas idag upp drygt 4 procent och har på senare tid, med marginal, återtagit det kursfall som skedde i samband med vinstvarningen i fjol.

Aktien handlas nu inte långt ifrån All-Time-High som återfinns omkring 68 kronor..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev