Stocks in Play – Gomspace tar in mer kapital, SSAB backar på oro
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks in Play – Gomspace tar in mer kapital, SSAB backar på oro

Stocks

En kort sammanfattning av några av fredagsförmiddagens viktigaste kurspåverkande händelser. Stockholmsbörsen handlas oregelbundet under inledningen på fredagen. I fokus står oron för handelskrig. I eftermiddag riktas blickarna mot USA och dess sysselsättning i februari.

Efter drygt en timmes handel var OMXS30-index ned 0,09 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,07 procent. Nordkoreas Kim Jong-Un har bjudit in Trump för ett möte, är redo för kärnvapennedrustning I nyhetsluppen under natten kan vi också läsa att Nordkoreas ledare Kim Jong Un har bjudit in USA:s president Donald Trump för ett möte i slutet av maj. Enligt Sydkoreas nationella säkerhetsrådgivare Chung Eui-Yong har Kim Jong-Un gått med på att avbryta robot- och kärnvapenprov och en kärnvapennedrustning.

Det framgick vid en presskonferens utanför Vita huset på torsdagskvällen, rapporterar internationella medier. Trump välkomnade beskedet men skrev på Twitter att sanktionerna mot Nordkorea tills vidare kvarstår. Aktie Kursförändring Kommentar Africa Oil 0,4% RBC sänker rekommendation till sector perform (outperform) Svolder 0,2% Nettosålde aktier för 71 miljoner kronor under andra kvartalet Eltel −0,3% Tecknar ramavtal i Finland Gomspace −1,7% Tar in 125 miljoner kronor i riktad nyemission, kursrabatt 7,1 procent SSAB −2,5% Kommer inleda dialog med USA för sin stålexport dit SSAB kommer inleda dialog med amerikanska myndigheter om undantag för ståltullar Stålbolaget SSAB kommenterar i dag gårdagens formella besked från USA om att införa tullar på 25 procent på stål som importeras till USA.

“Vår amerikanska division har en kapacitet på 2,4 miljoner ton stål i våra verk i Iowa och Alabama. Dessa volymer omfattas inte av den nu beslutade tullsatsen” , säger SSAB:s vd och koncernchef, Martin Lindqvist. Han tillägger: “Vid sidan av de lokalt producerade volymerna, så exporterar SSAB vissa höghållfasta specialprodukter från Finland och Sverige till USA för att komplettera erbjudandet.

Under 2017 utgjorde denna export totalt cirka 250 000 ton. Vi kommer tillsammans med våra kunder att analysera och diskutera hur vi bäst går vidare efter gårdagens beslut om ståltullar”. SSAB kommer nu att föra en dialog med amerikanska myndigheter kring undantag.

“Vår nordiska export handlas rättvist och i enlighet med etablerade internationella handelsregler. Vi kommer därför att föra en dialog med amerikanska myndigheter och förespråka undantag för Sverige och Finland för att bevara goda handelsförhållandena mellan länderna. Om ett undantag inte beviljas, kommer vi att fortsätta utvärdera alla aspekter av vår amerikanska affär – från prissättning och investeringar till logistik och produktion för att säkerställa att SSAB är lönsamt och bäst rustat för framtida tillväxt” , säger Martin Lindqvist.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eltel

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt