Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Affärsvärlden lyfter dessa två aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Torsdagens aktierekommendationer i översikt – Köpråd från Affärsvärlden lyfter dessa två aktier

Torsdagens

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser B3IT Affärsvärlden ger köpråd för B3IT Bilia Kepler Cheuvreux sänker Bilia till behåll (köp), riktkurs 88 kronor (90) Catella Affärsvärlden ger köpråd för Catella Catena Media Danske Bank inleder bevakning av Catena Media med köp och riktkursen 151 kronor Elekta Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Elekta till 105 kronor (94), upprepar köp Elekta Berenberg höjer riktkursen för Elekta till 100 kronor (91), upprepar köp Gapwaves Redeye inleder bevakning av Gapwaves med motiverad kurs om 19 kronor i bas-scenariot Lundin Petroleum Investec höjer riktkursen för Lundin Petroleum till 140 kronor (130), upprepar sälj MQ SEB sänker MQ till sälj (behåll), riktkurs 18 kronor (32) Rezidor Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Rezidor till 27 kronor (30), upprepar behåll Sandvik SEB höjer riktkursen för Sandvik till 165 kronor (160), upprepar behåll Stillfront Pareto drar upp riktkursen på Stillfront till 228 kronor (212) Affärsvärlden ger köpråd för Catella och B3IT Affärsvärlden rekommenderar köp av Catella och B3IT i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ambea och Cloetta. En spretig struktur har hållit ned både Catellas resultat och aktiens popularitet på börsen.

Finanshusets underliggande vinststyrka underskattas. Uppvärderingspotentialen är så stor att Catella är värt risken trots att nästa svacka inom fastigheter och på börsen kan stå inför dörren, anser Affärsvärlden som ger köpråd. Tekniskt handlas aktien i en sammandragning av kil-liknande karaktär där ett utbrott på uppsidan nu tycks ha initierats.

Möjliga målområden och motstånd på uppsidan återfinns kring tidigare kurstoppar. Välfärdsföretagen har haft ett tungt år på börsen, vilket tidningen tror kommer fortsätta. Affärsvärlden tror att det är för tidigt att köpa Ambea , ett av de större företagen i branschen, och ger rådet avvakta.

Konfektyrbolaget Cloetta brottas med en svag trend för den organiska tillväxten. Tidningen ser inget köpläge i aktien på nuvarande nivåer utan sänker rekommendationen från ett tidigare köpråd till ett neutralt avvakta. IT-konsultbolaget B3IT:s bokslut bekräftade att den pressade lönsamheten under delar av 2017 var tillfällig.

Det har skapat ett attraktivt köpläge. Affärsvärlden bedömer att värderingen är låg och att bolaget har goda förutsättningar att visa hög vinsttillväxt. Det motiverar ett köpråd med riktkursen 105 kronor på ett års sikt.

Aktien handlas inom ramarna för ett tydligt handelsrange med motstånd omkring 85-89 kronor. Ett utbrott och etablering ovanför dessa zoner bör kunna ge aktien kraft nog att söka sig upp mot All-Time-High och tidigare kurstopp omkring 100-102 kronor.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ambea

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.