Aktiespararen ger köpråd för fem aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararen ger köpråd för fem aktier

Aktiespararen

Aktiespararen analyserar nio bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Mackmyra, finska Nokia, Atrium Ljungberg, Nibe och norska Orkla. Tidningen ger rådet avvakta för Electrolux, italienska Autogrill, BillerudKorsnäs och finska Citycon. Vitvarubolaget Electrolux har gjort en fin marginalresa men bättre tillväxt krävs för att lyfta vinsterna ytterligare.

Aktiespararen anser att aktien är rimligt värderat och väljer att avvakta med Electrolux på nuvarande nivåer kring 270 kronor. Den italienska restaurangoperatören Autogrill har lyft motorvägsmaten. Tyvärr har värderingen kört ifrån utdelningarna och tidningen ger rådet avvakta för aktien.

Förpackningsbolaget BillerudKorsnäs har visserligen gynnsamma utsikter, men tyngs av produktionsstörningar. Den nya kartongmaskinen i Gruvön är stor investering och återköpet av delägda Korsnäs skogar står också på agendan. Aktiespararen ger rådet avvakta med riktkursen 135 kronor.

Det återstår visserligen risker, men det finns en hel del som talar för att den svenska whiskytillverkaren Mackmyra är på väg att omvandla de ädla dropparna till stabila kassaflöden, bedömer tidningen. Aktiespararen ger köpråd för aktien, men framhåller att det absolut inte är ett huvudinnehav i en basportfölj, utan en mycket intressant placering i en riskorienterad tillväxtportfölj. Nokia har med en bred kompetens, många möjligheter och tydligt fokus inlett en my framgångssaga.

Det råder ett långsiktigt köpläge trots årets kursuppgång, anser tidningen som ger köpråd med riktkursen 5,60 euro, motsvarande 56 kronor. Svenska köpcentrum är mer intressanta än finska. Spar därför resan till Finland och shoppa loss i Sverige, rekommenderar Aktiespararen som ger köpråd för Atrium Ljungberg och rådet avvakta för finska Citycon.

Bägge bolagen är stora köpcentrumägare. Småländska Nibe har glatt sina aktieägare i decennier och enligt Aktiespararens analysprogram Hitta kursvinnare kommer glädjen att bestå i åtminstone fem år till. Tidningens råd blir därför köp.

Norska Orkla erbjuder en kombination av starka varumärken och en stabil intjäning. Renodlingen har synliggjort värden i koncernen och det finns utrymme för fler förvärv. Aktiespararen ger köpråd med riktkursen 100 norska kronor.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt