Stocks in Play – New Wave och Bulten upp på köpråd, SaltX får mer negativ publicitet

Nyhet

Stocks in Play – New Wave och Bulten upp på köpråd, SaltX får mer negativ publicitet

Stocks in Play – New Wave och Bulten upp på köpråd, SaltX får mer negativ publicitet

En kort sammanfattning av några av måndagsförmiddagens viktigaste kurspåverkande händelser. Efter förra veckans riskaversion handlas Stockholmsbörsen strax över nollan på måndagen, medan Europabörserna är upp något mer.  Bulten stiger efter att ha fått ett köpråd från Dagens Industri, medan NetEnt hör till dagens förlorare efter helgens nyhet om att vd Per Eriksson får sparken.  Efter knappt två timmars handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,07 procent. Aktie Kursförändring Kommentar Bulten 7,2 % Dagens Industri ger köpråd Elekta 3,4% UBS höjer rekommendationen till neutral (sälj) New Wave 2,4% Får köpråd av Börsveckan BillerudKorsnäs 1,3% Sektorkollegan Smurfit Kappa har återigen avvisat bud från International Paper Karo Pharma 0,9% Styrelseordföranden och storägaren Anders Lönner köper aktier för drygt 35 miljoner kronor Lundin Petroleum 0,9% Har slutfört utvärderingsborrning i Norge med positiva resultat SSAB 0,8% Vd Martin Lindqvist öppnar i intervju med Bloomberg News för att genomföra förvärv på nya marknader Scandic Hotels 0,5% Tillträdande ordföranden Per G. Braathen köper aktier för 25 miljoner kronor SCA −0,4% Handlas exklusive utdelning på 1,50 kronor Svolder −1,0% Substansvärdet sjönk 3 kronor till 102 kronor per aktie förra veckan Intrum −1,4% Investeringschef har sålt aktier för 9,5 miljoner kronor Tobii −2,1% Medgrundaren John Elvesjö slutar som vice vd men kvarstår i styrelsen MTG −2,4% SEB sänker riktkursen till 382 kronor (393), upprepar behåll SaltX −8,9% Har missat att rapportera om närståendeförhållande vid inköp av design- och reklamtjänster NetEnt −9,9% Vd Per Eriksson får sparken, finanschef blir tillförordnad vd SaltX Technology har missat att rapportera om närståendeförhållande vid inköp av design- och reklamtjänster SaltX har på sistone tilldragit sig mycket negativ publicitet och bröt ut på nedsidan ur en kilformation i samband med en mycket negativ  analysuppdatering från Börsplus för några veckor sedan.

Energilagringsföretaget SaltX Technology meddelade sent i fredags kväll att bolaget förbisett att rapportera transaktioner med ett närstående bolag. Det gäller inköp av design- och reklamtjänster från Post Agency Stockholm AB där Viktor Bolin är partner och en av huvudägarna. Han är också son till SaltX CTO och grundare Göran Bolin.

SaltX uppger att Göran Bolin varit styrelsesuppleant i bolaget men inte är det längre. – Vi skulle självklart ha kommunicerat om dessa transaktioner, det är ett misstag av oss. SaltX köpte tjänster av Post Agency redan innan noteringen av SaltX gjordes i maj 2016, vilket gjorde att de helt enkelt ”föll mellan stolarna” , säger bolagets vd Karl Bohman.

Inköpen från Post Agency ska ha skett till marknadsvillkor, men på grund av närståendeförhållandet skulle upplysning om inköpen ha kommunicerats till marknaden..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev