Tisdagens aktierekommendationer i översikt – Börsveckans senaste köp- och säljråd

Nyhet

Tisdagens aktierekommendationer i översikt – Börsveckans senaste köp- och säljråd

Tisdagens aktierekommendationer i översikt – Börsveckans senaste köp- och säljråd

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Academedia Börsveckan ger köpråd ByggHemma Börsveckan ger säljråd Elekta Elekta och Sobi in i Paretos svenska modellportfölj Engelska Skolan Börsveckan ger säljråd Industrivärden Nordea höjer Industrivärden till behåll (sälj) Investor Nordea sänker riktkursen för Investor till 490 kronor (510), upprepar köp Kinnevik Nordea höjer riktkursen för Kinnevik till 335 kronor (325), upprepar köp Latour Nordea höjer Latour till behåll (sälj) Medicover Börsveckan ger köpråd Sobi Handelsbanken höjer Sobi till köp (öka), riktkurs 181 kronor (144) Stora Enso Inderes sänker Stora Enso till minska (öka), riktkurs 15 euro (13,75) THQ THQ Nordic lägre värderat än konkurrenterna, köp – Di Börsveckan ger två köpråd och två säljråd Börsveckan rekommenderar köp av Academedia och Medicover i den senaste utgåvan.  Tidningen ger rådet avvakta för Humana, Capio och Green Landscaping samt säljråd för Engelska Skolan och Bygghemma .  Engelska Skolan har en stark efterfrågan på sina utbildningar. Samtidigt motverkar staten och kommuner bolagets möjligheter att förbättra lönsamheten, något som kan tynga aktiekursen. Aktien är inte billig, anser Börsveckan och rekommenderar sälj.  Utbildningsbolaget Academedia är det rätta valet för den som söker en bred exponering mot skolsektorn.

Aktien värderas nu efter kursnedgången till p/e 10 på årets vinstprognos, trots hyggliga marknadsutsikter och expansionsmöjligheter. Tidningen ser ett bra köpläge i aktien.  Omsorgsbolaget Humana har kollapsat på börsen med ett rejält kursras. Börsveckan tror dock inte på någon snabb återhämtning för bolaget och väljer att avvakta med aktien.  Vårdbolaget Capio tyngs av en svag underliggande lönsamhet, en ansträngd balansräkning och pågående ledningsförändringar.

Digitaliseringen kan dock lyfta lönsamheten rejält på sikt. Tidningen väljer att avvakta med aktien.  Sjukvårdsbolaget Medicover växer starkt i Central- och Östeuropa. Utsikterna är fortsatt goda och balansräkningen tillåter fler förvärv framöver.

Värderingen är visserligen hög, men Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien.  Aktien avancerar knappt 3 procent på köprekommendationen. Green Landscaping började handlas på First North den 23 mars. Tidningen anser att bolagets värderingen är rimlig och ger rådet avvakta för aktien.  E-handelsbolaget Bygghemmas nyintroduktion på Stockholmsbörsen den 27 mars fick en dålig start med kursnedgång.

Säljaren FSN hade bråttom att sälja bolaget efter bara 1,5 år. Bygghemma har en hög skuldsättning och värderingen är hög, anser Börsveckan som ger säljråd för aktien.  Inlägget Tisdagens aktierekommendationer i översikt – Börsveckans senaste köp- och säljråd dök först upp på Börsvärlden ..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev