Här är årets sju kursdubblare på Stockholmsbörsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här är årets sju kursdubblare på Stockholmsbörsen

Här

Med OMX-index som handlas kring nollstrecket för 2016 finns det fortfarande många aktier på Stockholmsbörsens listor som har rusat rejält under året. Totalt sju bolag kvalificerar sig som ”kursdubblare” och flera av dessa betydligt mer därtill. Här finner ni listan över aktierna samt tekniska kommentarer av kursgrafen för de som vi tycker ser mest spännande ut för framtiden. Biotech-bolaget Hansa Medical intar förstaplatsen bland årets aktier med störst procentuell uppgång bland vinnarna på Stockholmsbörsens listor (Large, Mid, Small).

Nedan finner ni hela sammanställningen av de totalt sju aktierna som kvalar in som kursdubblare, eller mer därtill (procentuell ökning från årsskiftet till och med stängning 25/10). Hansa Medical – 196,44 % Feelgood Svenska – 171,50 % Probi – 154,06 % Oriflame Holding – 142,35 % Midsona A – 135,37 % PlackPearl Resources SDB – 121,01 % Lucara Diamond Corp – 104,48 % Teknisk analys och korta kommentarer för ”kursdubblarna” Den stora frågan blir då självklart att försöka urbena vilka av dessa som kan ha störst chans till fortsatt uppgång. Vår analys är främst baserad på marknadsgenererad information, med hänsyn taget till trendstyrka och aktiens prismönster.

Ingen djuplodad fundamental analys görs, men vissa externa faktorer vägs in i den samlade bilden. Hansa Medical (HMED) Tekniskt biter sig köparna kvar med acceptans och jämnvikt kring 75 kronor. Vi ser ett tekniskt stödintervall mellan 60-70 kronor som ser bra ut för en tro på en fortsatt resa norrut.

Utbrott, gärna med stark stängning och acceptans ovanför 80 kronor bör ge aktien nytt bränsle. Om priset börjar leta sig ner under 60 kronor ser bilden svag ut. Som med de flesta biotech/forskningsbolag inom läkemedelssektorn är det dock mest troligt med en sidledes väntan och caset är i huvudsak ett bett på bolagets framgång med pågående projekt och teststudier för sina preparat.

Feelgood Svenska (FEEL) En stark intäktsökning i Q2-rapporten fick aktien att rusa drygt 100 % under en enskild handelsdag (!) i somras. Priset tangerade per idag ny ATH och stängde relativt starkt på 3,09 kronor med dagshögsta på 3. 20 kronor.

Så länge högre bottnar och det stigande kanalgolvet försvaras ser bilden stark ut och i synnerhet om vi nu ser köpare bita sig kvar och hålla ovanför tidigare kurstoppar. Bolagets delårsrapport den 28/10 är dock värd att ta i beaktande. Probi (PROB) Med en nyligen publicerad och mycket stark Q3-rapport i ryggen går probiotikabolaget Probi från klarhet till klarhet.

Värderingen är dock minst sagt utmanande och tekniskt har aktien efter två försök stött på starkt motstånd kring 390 kronor. Bolag som stiger efter rapport har en statistisk edge att fortsätta behålla relativ styrka under de kommande månaderna och aktien bör därmed ha rimlig chans till nytt test upp mot ATH om 389,50 kronor. För fortsatt uppsida därefter krävs en trigger i form av tydligt utbrott, gärna med stark stängning ovanför dessa nivåer.

En etablering under 300-kronorsnivån och tidigare lågpunkter vore ett rejält svaghetstecken. Oriflame Holding (ORI) I grafen ser vi en mycket stark och harmonisk uppgång sedan början av 2016. Stabila gröna kursstaplar som stegvis söker sig högre.

Vi tror inte på någon massiv kursrusning, men så länge trenden hålls intakt med fortsatt högre bottnar känns Oriflame som den tryggaste av de nio ”kursdubblarna”. Bevaka MA50 (glidande medelvärde) eller kanalgolvet för rekylköp. Midsona A (MSON A) Oförklarlig (?) och högst överdriven kursrusning i A-aktien som dessutom har dålig likviditet – total chansaktie med spretig teknisk bild.

BlackPearl Resources (PXXS SDB) Aktien fortsätter notera högre kurser i takt med oljeprisets allmänna återhämtning och vi kan se att aktien bottnade i februari – samma som för oljan. Caset är därmed till stor del ett bett kring oljeprisets fortsatta kursutveckling, alternativt om någon större fundamental händelse kommuniceras från bolaget och en adderande analys bör rimligen göras på oljan. Positivt är att familjen Lundin fortsätter att tanka aktier i bolaget.

Lucara Diamond (LUC) Bolaget har fundamentalt en tämligen låg och attraktiv värdering, men riskerna, både med verksamheten och rent politiskt får dock anses svårdefinierade och agerar som osäkerhetsfaktorer. Det blir nu främst viktigt att se hur tidigare ATH-topp vid 28,60 kronor behandlas, där ett utbrott och en stark kursstängning ovanför kan trigga för fortsatt uppsida. Rent tekniskt befinner sig aktien i en kil-liknande formation med successivt högre bottnar och mycket talar för att aktien kommer bryta igenom högre framgent.

Vi är positivt inställda till aktien så länge det stigande kanalgolvet försvaras av köparna, men optimalt ser vi självklart ett utbrott över ATH och acceptans av högre priser inom kort. Inlägget Här är årets sju kursdubblare på Stockholmsbörsen dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hansa Biopharma

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt