Redsense Medical visar kraftigt ökad omsättning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redsense Medical visar kraftigt ökad omsättning

Redsense

Redsense Medical släppte i onsdags sin bokslutskommuniké för 2016 och i denna kunde vi konstatera en nettoomsättning som var 270 procent högre än föregående år. Vidare kunde vi läsa om två under Q4 bekräftade affärer med de två stora amerikanska dialyskedjorna genom att deras respektive distributörer, Metro Medical och Henry Schein. Onsdagens bokslutskommuniké visade på kraftigt ökad omsättning för Redsense Medical. Koncernens nettoomsättning för räkenskapsåret 2016 uppgick till 4,6 miljoner kronor jämfört med 1,685 miljoner kronor året innan.

Omsättningsökningen skrivs därmed till + 270 % för helåret. Positivt var också att Redsense ökade intäkterna rejält under Q4 samtidigt som resultatet för detta kvartal var nära break-even. USA en fortsatt viktig marknad USA är och förblir en prioriterad marknad för hemdialysutvecklaren Redsense Medical.

Under Q4 2016 bekräftades två viktiga affärer, detta med de två stora amerikanska dialyskedjorna. Affärerna skedde genom att deras respektive distributörer, Metro Medical och Henry Schein, och beställningarna bestod av både alarmenheter och sensorer. ” För Henry Schein var det den andra lite större ordern vilket indikerar en årsvolym hos dem på minst 5 miljoner.

Även andra större kedjor i USA har signat upp på ramofferter och vi ser fram mot att försäljning startar till dem under 2017. ” Detta säger Redsense Medicals VD, Patrik Byhmer i den bokslutskommuniké som redovisades på onsdagen denna vecka. ” Det utbildningsverktyg som vi tagit fram tillsammans med den Europeiska sjuksköterskeföreningen börjar spridas och vi håller på att även lansera det i USA med start i mars 2017.

Målet är att utbildningen ska bli en självklar del i vidareutbildningen av dialyssköterskor och patienter/anhöriga. Vi ser sjuksköterskegruppen som viktiga ambassadörer och indirekta marknadsförare av Redsenses produkter. ” ”Det är inte utan viss stolthet som det kan konstateras att Redsense Medicals larm, som enda larm, uppfyller den nya standard som beslutades av den internationella standardiseringskommittén, IEC.

Detta gör oss till ett självklart val att komplettera dialysmaskiner för att få en säkrare behandling ”, fortsätter Patrik i sin lägesrapport. Tysklandsstudie tyder på positiva resultat Redsense Medical fortsätter med en pågående Tysklandsstudie som man väntar sig skall utmynna i positiva resultat under Q1 2017. Inför introduktionen på den tyska marknaden är studien av betydande vikt.

Patrik Byhmer understryker även studiens viktighet då den utvärderar och verifierar bolagets nya kateterprodukt. ” Resultaten kommer att publiceras och riktas mot läsare inte enbart i Tyskland. Även i Sverige har vi gjort olika studier avseende den nya produkten för katetrar med positiv utkomst och med den initiala bekräftelsen från Tyskland kan vi börja lansera kateterprodukten i USA redan under första kvartalet.

Framåt ser vi utökade samarbeten både på produktsidan och med distributörer under 2017”, kommenterar Patrik vidare. Fortsatt försäljningsökning väntas – Börsvärlden är positiva Redsense Medicals marknadsaktiviteter och utökade produktprogram väntas skapa fortsatt positiv utveckling av försäljningen 2017. Ökad användning av bolagets produkter inom hem-, natt- och akutdialys tas med i denna beräkning.

Börsvärlden ser fortsatt positivt på Redsense Medical som en spännande krydda i småbolagsportföljen. Möjligheterna är för detta innovativa och mycket välskötta bolag lockande. Samtidigt är den långsiktiga kurspotentialen betydande, inte minst om framgångarna på den amerikanska marknaden skulle fortsätta.

Faktaruta Redsense Medical AB utvecklar, marknadsför och säljer system för dialysövervakning. Företaget har sitt säte i Halmstad och har även kontor i Reston, VI. , USA.

För mer info, besök Redsense Medicals webbplats. Läs bokslutskommunikén. Förtydligande Skribent: Daniel Åstrand, VD Börsvärlden.

För mer information om de riktlinjer som är framtagna för skapandet av en artikel, se Börsvärldens FRISKRIVNING. Inlägget Redsense Medical visar kraftigt ökad omsättning dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Metro

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt