Arcaroma: Säljer innehav i OptiFreeze – Penser - Börskollen

Nyhet

Arcaroma: Säljer innehav i OptiFreeze – Penser

Arcaroma: Säljer innehav i OptiFreeze – Penser

ArcAroma meddelade under gårdagen att man vill sälja hela innehavet i OptiFreeze. ArcAroma har länge varit största ägare i OptiFreeze och ägde innan nyheten 13 % av bolaget. Priset för transaktionen blev 27,10 kr per aktie, vilket motsvarar en rabatt om drygt 9 % mot stängningskurs. Försäljningen omfattade hela innehavet om 1,6 miljoner aktier vilket blir ett bruttobelopp om 43,4 mkr.ArcAroma har påverkats av Covid-19-pandemin, som försvårat de pågående utvärderingarna omkring medelhavet och tillfälligt förskjutit bolagets kommersialisering.

Vi har sett en försäljning av innehavet i OptiFreeze som en potentiell finansieringskälla, och försäljningen medför ett kapitaltillskott som är nödvändigt. ArcAroma tog in 20 mkr i februari via en nyemission..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev