Dagens aktierekommendationer i översikt – Köprekar från Börsveckan får de här två aktierna att rusa
Sidan kan vara sponsrad eller innehålla länkar till samarbetspartners, se vår Dataskyddspolicy.

Nyhet

Dagens aktierekommendationer i översikt – Köprekar från Börsveckan får de här två aktierna att rusa

Dagens aktierekommendationer i översikt – Köprekar från Börsveckan får de här två aktierna att rusa

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser Ahlsell SEB höjer riktkursen för Ahlsell till 48 kronor (46), upprepar behåll Atlas Copco Handelsbanken sänker riktkurs på Atlas Copco till 410 kronor (420), upprepar öka Boule Börsveckan ger köpråd för Boule Castellum Handelsbanken har höjt sin riktkurs för Castellum till 153 kronor (145) – upprepar öka Cloetta SEB höjer riktkursen för Cloetta till 34 kronor (28), upprepar behåll Cloetta Carnegie har höjt sin riktkurs för Cloetta till 31,50 kronor (28) – upprepar behåll Enea Redeye sänker motiverat värde på Enea till 114 kronor (124) efter skiljedomen Husqvarna Handelsbanken har höjt sin riktkurs för Husqvarna till 77 kronor (75) – upprepar minska Investor Investor är fortsatt ett bra köp – Di Kambi SEB höjer Kambi till köp (behåll), riktkursen höjs till 115 (102) Kindred SEB höjer riktkursen för Kindred till 150 kronor (135), upprepar köp NCC Handelsbanken har sänkt sin riktkurs för NCC till 160 kronor (185) – upprepar minska Nobia Handelsbanken har sänkt sin riktkurs för Nobia till 75 kronor (80) – upprepar öka Nordea RBC sänker rekommendationen för Nordea till sector perform (outperform) och riktkursen till 110 kronor (125) Nordea DNB sänker rekommendationen för Evolution Gaming till behåll (köp) och höjer riktkursen till 670 kronor (625) Nordea UBS har dragit ned sin riktkurs för Nordea till 96 kronor (103) – upprepar neutral SSAB Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SSAB till 53 kronor (52), upprepar köp SSAB Credit Suisse höjer riktkursen för SSAB till 44 kronor (40), upprepar neutral Stille Börsveckan ger köpråd för Stille Telia Handelsbanken höjer rekommendationen för Telia till öka (minska) Telia SEB höjer riktkursen för Telia till 45 kronor (42), upprepar köp Telia RBC höjer riktkursen för Telia till 40 kronor (39), upprepar underperform ÅF Handelsbanken har höjt sin riktkurs för ÅF till 208 kronor (205) – upprepar öka Börsveckan ger köpråd för Boule och Stille Börsveckan rekommenderar köp av Boule Diagnostics och Stille samt ger rådet avvakta för Scout Gaming, MAG Interactive, Kakel Max, Scandic Hotels och Irisity i den senaste utgåvan av tidningen.  Boule Diagnostics är högt värderat i absoluta tal, men i relation till bolagets tillväxt och intjäningspotential är värderingen attraktiv, anser Börsveckan som ger köpråd på tolv månaders sikt, även om det kommande kvartalet kan bli svagt.  Boule-aktien har under lång tid handlas i en allt tightare konsolidering med låg volatilitet. Det återstår nu att se om Börsveckans köpråd kan medföra att bolaget åter hamnar på investerarnas radar. I skrivande stund är aktien upp knappt 5 procent.

Medicinteknikbolaget Stille fick köpråd av tidningen för 1,5 år sedan och aktien har gått bra sedan dess. Värderingen är låg och bolaget lämnar också utdelning. Börsveckan ger aktien förnyat köpråd.  Stille lyfter närmare 10 procent på köpreken.

Nykomlingen Scout Gaming har nästan fördubblats i värde sedan introduktionen på First North i december. Affärsmodellen är intressant, men nu är det upp till bevis för bolaget att försvara värderingen. Tidningen väljer att avvakta vid sidlinjen.  Mobilspel är en het bransch, men nykomlingen MAG Interactive har slaktats på First North efter sin första rapport som visade på lägre omsättning och problem inom ett färskt förvärv.

Det är bäst att avvakta med aktien just nu, anser Börsveckan.  Kakel och klinkersbolaget Kakel Max på First North gjorde nyligen ett spännande och stort förvärv. Bolaget tjänar okej med pengar och har en intressant resa framöver, även om tidningen ger rådet avvakta idag.  Scandic Hotels pressas av en vikande hotellmarknad i Stockholm. Börsveckan väljer att avvakta med aktien trots kursraset efter bolagets vinstvarning.

Övervakningsbolaget Irisity ser intressant ut med en ny affärsmodell och strategi. Omvandlingen till mjukvarubolag och ökad satsning mot partnerbolag är rätt väg att gå, men bolaget måste först bevisa sin affärsmodell, anser tidningen som ger rådet avvakta..

Läs hela artikeln

En sammanfattning av börsen i din inkorg?

Vi slår ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi sammanfattar veckan som gått på börsen och kommer med läsvärda intervjuer, populära nyheter och intressanta analyser.

Läses av andra just nu

Tips

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader

Hålla nere fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka din sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med näst billigaste alternativet. Jämför du med på deras site.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev