Fredagsmorgonens rapportfavoriter i sammandrag

Nyhet

Fredagsmorgonens rapportfavoriter i sammandrag

Fredagsmorgonens rapportfavoriter i sammandrag

Vinnarna och förlorarna bland några av fredagsmorgonens rapporterande bolag. Besqab ökar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet, oförändrad utdelning – Aktien svagt upp Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst. Bolaget lämnar utdelningen oförändrad på 6,50 kronor.  Produktionsstartade bostäder uppgick till 93 stycken (196).

Sålda bostäder uppgick till 48 stycken (65). Björn Borg minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Klädbolaget Björn Borg redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget vittnar om utmaningar i den fysiska butikshandeln medan onlineförsäljningen utvecklas väl.

Styrelsen föreslår att utdelningen lämnas oförändrad på 2,00 kronor.  Den största delen av tappet beror på en svag försäljning på våra distributörsmarknader Danmark och Norge. I Finland, Sverige, Tyskland och England samt i e-handelns, redovisar bolaget tillväxt, enligt bokslutsrapporten. Sportamore ökar omsättning men minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Sportamore ökade omsättningen och minskade vinsten i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår 0 kronor i utdelning (0).

Omsättningen uppgick till 257,3 miljoner kronor (244,7), en ökning med 5 procent mot föregående år.  Balco ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet – Aktien upp Balkongtillverkaren Balco ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal i fjol. Styrelsen föreslår en utdelning på 1,00 kronor per aktie för räkenskapsåret 2017.  “Det är glädjande att se att den strategiförändring som infördes 2014 med väsentligt ökade investeringar i sälj och marknadsföring på befintliga marknader ger resultat. Vår ökade investeringstakt i nya säljresurser i kombination med en hög aktivitet inom marknadsorganisationen har varit mycket framgångsrik och förklarar vår starka tillväxt under de senaste tre åren. Vi har idag en tydlig och stark position inom renoveringssegmentet där marknadspotentialen är stor.

Med en växande orderstock, en stark finansiell ställning och spännande utvecklingsmöjligheter ser jag med tillförsikt fram emot 2018” , kommenterar vd Kenneth Lundahl i bokslutskommunikén.  Cavotec redovisar förlust för fjärde kvartalet, sänker utdelningen – Aktien Verkstadsbolaget Cavotec redovisar en förlust och lägre omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget drar ner utdelningen till 0,02 euro (0,05).  Under kvartalet ingick engångsposter om 19,4 miljoner euro bland annat kopplat till nedskrivning av goodwill i Airports & Industry-avdelningen. Effekterna av den amerikanska skattereformen resulterade i en nedskrivning av uppskjuten skatt på 6,6 miljoner euro.  NP3:s förvaltningsresultat ökade under fjärde kvartalet, höjer utdelningen –   Aktien upp NP3 ökar intäkterna från samma period i fjol.

Bolaget rapporterar även ett högre förvaltningsresultat. Bolaget ökar utdelningen till 2,7 kronor (2,40). NP3:s vd Andreas Nelvig som är vd skriver i rapporten att fjärde kvartalet belastades med höga kostnader relaterade till den stränga vintern samt en centraladministration med omställningskostnader.

Kostnaderna är inte bara i form av snöröjning utan kan också komma att avse reparationer av följdskador, uppger vd:n.  Nelvig kommenterar även marknadsläget i rapporten: “Det positiva marknadsläget påverkar marknadsvärdet på bolagets fastighetsbestånd. På balansdagen uppgick marknadsvärdet på fastighetsbeståndet till 7 732 miljoner kronor vilket innebär en värdeförändring om 245 miljoner kronor. Det goda marknadsläget har även gett en skjuts till organisationens förtjänstfulla uthyrningsarbete”.  Future Gaming ökar omsättning och ebitda-resultatet steg under fjärde kvartalet – Aktien upp Spelbolaget Future Gaming , tidigare PlayHippo, redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Bolaget rapporterar minskad förlust. “För att kunna leverera på våra långsiktiga finansiella målsättningar gör vi under Q1-inledande Q2 stora investeringar i våra nyförvärvade verksamheter. I operatörsverksamheten investeras det i reaktiveringskampanjer och marknadsföring.

I affiliateverksamheterna investerar vi i att öka volymerna i de spelarstockar vi har hos våra operatörspartners, framför allt för att kapitalisera optimalt på sommarens stora händelse, fotbolls-VM i Ryssland. Q1 och speciellt januari månad är traditionellt en relativt svag period för branschen. Även om vi är i inledningen av vårt arbete med den nya gruppen och ser framför oss hur vi utvecklas succesivt under hela året så har året startat i enlighet med våra initiala bedömningar och vi ser en positiv omsättningstrend.

För att förbereda oss för framtida behov kommer vi från och med Q1-rapporten att använda oss av IFRS som redovisningsstandard” , skriver bolagets vd i rapporten. “Vi har valt att ej lämna en prognos för 2018 då vi fortfarande bedömer att verksamheten är i en så pass expansiv fas och att vi bara är i början av vårt arbete med att utvinna de synergier vi identifierat. Vi identifierade förvärven i faser då vi såg stor utvecklingspotential för dem och nu kan vi genomföra våra planer.”  MedCaps omsättning och ebitda-resultat ökade under tredje kvartalet – Aktien rejält upp MedCap redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Ebitda-resultatet steg. Omsättningen uppgick till 146,8 miljoner kronor (138,1), en ökning med 6 procent mot föregående år.  Dessutom nytt All-Time-High för aktien som är en av årets stora vinnaraktier. Alimak ökar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Hissbolaget Alimak redovisar en omsättning var lägre än väntat under fjärde kvartalet.

Bolaget rapporterar högre vinst. Bolaget ökar utdelningen till 2,30 kronor (2,00), väntat var 2,98.  Omsättningen uppgick till 1 050 miljoner kronor (597,5), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 160..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Börsvärlden

Nyhetsbrev