Fredagsmorgonens rapportfavoriter i sammandrag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fredagsmorgonens rapportfavoriter i sammandrag

Fredagsmorgonens

Vinnarna och förlorarna bland några av fredagsmorgonens rapporterande bolag. Besqab ökar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet, oförändrad utdelning – Aktien svagt upp Bostadsutvecklaren Besqab redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre vinst. Bolaget lämnar utdelningen oförändrad på 6,50 kronor.

Produktionsstartade bostäder uppgick till 93 stycken (196). Sålda bostäder uppgick till 48 stycken (65). Björn Borg minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Klädbolaget Björn Borg redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Bolaget vittnar om utmaningar i den fysiska butikshandeln medan onlineförsäljningen utvecklas väl. Styrelsen föreslår att utdelningen lämnas oförändrad på 2,00 kronor. Den största delen av tappet beror på en svag försäljning på våra distributörsmarknader Danmark och Norge.

I Finland, Sverige, Tyskland och England samt i e-handelns, redovisar bolaget tillväxt, enligt bokslutsrapporten. Sportamore ökar omsättning men minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Sportamore ökade omsättningen och minskade vinsten i det fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår 0 kronor i utdelning (0).

Omsättningen uppgick till 257,3 miljoner kronor (244,7), en ökning med 5 procent mot föregående år. Balco ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet – Aktien upp Balkongtillverkaren Balco ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal i fjol. Styrelsen föreslår en utdelning på 1,00 kronor per aktie för räkenskapsåret 2017.

“Det är glädjande att se att den strategiförändring som infördes 2014 med väsentligt ökade investeringar i sälj och marknadsföring på befintliga marknader ger resultat. Vår ökade investeringstakt i nya säljresurser i kombination med en hög aktivitet inom marknadsorganisationen har varit mycket framgångsrik och förklarar vår starka tillväxt under de senaste tre åren. Vi har idag en tydlig och stark position inom renoveringssegmentet där marknadspotentialen är stor.

Med en växande orderstock, en stark finansiell ställning och spännande utvecklingsmöjligheter ser jag med tillförsikt fram emot 2018” , kommenterar vd Kenneth Lundahl i bokslutskommunikén. Cavotec redovisar förlust för fjärde kvartalet, sänker utdelningen – Aktien Verkstadsbolaget Cavotec redovisar en förlust och lägre omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget drar ner utdelningen till 0,02 euro (0,05).

Under kvartalet ingick engångsposter om 19,4 miljoner euro bland annat kopplat till nedskrivning av goodwill i Airports & Industry-avdelningen. Effekterna av den amerikanska skattereformen resulterade i en nedskrivning av uppskjuten skatt på 6,6 miljoner euro. NP3:s förvaltningsresultat ökade under fjärde kvartalet, höjer utdelningen –   Aktien upp NP3 ökar intäkterna från samma period i fjol.

Bolaget rapporterar även ett högre förvaltningsresultat. Bolaget ökar utdelningen till 2,7 kronor (2,40). NP3:s vd Andreas Nelvig som är vd skriver i rapporten att fjärde kvartalet belastades med höga kostnader relaterade till den stränga vintern samt en centraladministration med omställningskostnader.

Kostnaderna är inte bara i form av snöröjning utan kan också komma att avse reparationer av följdskador, uppger vd:n. Nelvig kommenterar även marknadsläget i rapporten: “Det positiva marknadsläget påverkar marknadsvärdet på bolagets fastighetsbestånd. På balansdagen uppgick marknadsvärdet på fastighetsbeståndet till 7 732 miljoner kronor vilket innebär en värdeförändring om 245 miljoner kronor.

Det goda marknadsläget har även gett en skjuts till organisationens förtjänstfulla uthyrningsarbete”. Future Gaming ökar omsättning och ebitda-resultatet steg under fjärde kvartalet – Aktien upp Spelbolaget Future Gaming , tidigare PlayHippo, redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad förlust.

“För att kunna leverera på våra långsiktiga finansiella målsättningar gör vi under Q1-inledande Q2 stora investeringar i våra nyförvärvade verksamheter. I operatörsverksamheten investeras det i reaktiveringskampanjer och marknadsföring. I affiliateverksamheterna investerar vi i att öka volymerna i de spelarstockar vi har hos våra operatörspartners, framför allt för att kapitalisera optimalt på sommarens stora händelse, fotbolls-VM i Ryssland.

Q1 och speciellt januari månad är traditionellt en relativt svag period för branschen. Även om vi är i inledningen av vårt arbete med den nya gruppen och ser framför oss hur vi utvecklas succesivt under hela året så har året startat i enlighet med våra initiala bedömningar och vi ser en positiv omsättningstrend. För att förbereda oss för framtida behov kommer vi från och med Q1-rapporten att använda oss av IFRS som redovisningsstandard” , skriver bolagets vd i rapporten.

“Vi har valt att ej lämna en prognos för 2018 då vi fortfarande bedömer att verksamheten är i en så pass expansiv fas och att vi bara är i början av vårt arbete med att utvinna de synergier vi identifierat. Vi identifierade förvärven i faser då vi såg stor utvecklingspotential för dem och nu kan vi genomföra våra planer. ”  MedCaps omsättning och ebitda-resultat ökade under tredje kvartalet – Aktien rejält upp MedCap redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Ebitda-resultatet steg. Omsättningen uppgick till 146,8 miljoner kronor (138,1), en ökning med 6 procent mot föregående år. Dessutom nytt All-Time-High för aktien som är en av årets stora vinnaraktier.

Alimak ökar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet – Aktien rejält ner Hissbolaget Alimak redovisar en omsättning var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Bolaget rapporterar högre vinst. Bolaget ökar utdelningen till 2,30 kronor (2,00), väntat var 2,98.

Omsättningen uppgick till 1 050 miljoner kronor (597,5), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 160.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Besqab

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt