Aktietorgets senaste börsdebutant faller 39 procent i premiärhandeln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktietorgets senaste börsdebutant faller 39 procent i premiärhandeln

Aktietorgets

Telekombolaget började idag den 28 februari att handlas på Aktietorget och aktien ser ut att få en tuff start. OptiMobile genomförde inför noteringen en nyemission på högst 15 miljoner kronor som tecknades till 9,6 miljoner kronor inklusive teckningsåtagande, motsvarande en teckningsgrad på 64 procent. OptiMobile emitterade 1,60 miljoner aktier till teckningskursen 6 kronor per aktie och har därefter 9,88 miljoner aktier utestående. Bolaget tillfördes 9,6 miljoner kronor före emissions- och noteringskostnader på 1,65 miljoner kronor.

Teckningsperiod i samband med extrem marknadsvolatilitet Värt att nämna med hänvisning till siffrorna ovan är dock att timingen för bolagets teckningsperiod var långt ifrån optimal, givet den hastigt uppkomna marknadsvolatilitet som just då rådde på världens börsindex. När även storbolagen faller som stenar på börsen tenderar riskviljan att gå ner och och IPO-nyheter att hamna i skymundan. Om detta är en bidragande faktor till emissionens låga teckningsgrad låter vi dock vara osagt.

Om bolaget Bolaget har utvecklat en mjukvaruplattform som skapar en lång rad fördelar för både telekomoperatörer och abonnenter. Främst ger den operatörerna möjlighet att kunna erbjuda sina abonnenter nya typer av digitala och konkurrenskraftiga tjänster som därigenom skapar nya intäktskällor för operatören. Användaren är fri att använda alla telefontillverkare och är alltså inte bunden till exempelvis iPhone eller Android-telefoner.

OptiMobile har idag drygt 100 000 aktiva använder och bolaget bedömer att break-even uppnås vid 250 000 aktiva användare, något som ska uppnås under 2018. De finansiella målen innebär att bolaget ska nå en omsättning på 13 miljoner kronor 2018, med större delen av intäkterna under andra halvåret. Omsättningen ska sedan öka till 45 miljoner kronor 2019 och 80 miljoner kronor 2020.

Målet för rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, är 5,5 miljoner kronor för 2018 för att därefter öka i takt med att omsättningen ökar. Aktiekursen Aktien har hittills idag handlats till 3,50 kronor som lägst betalt och 5,35 kronor som högst betalt. Senast betalt klockan 11.

00 var 3,64 kronor, vilket motsvarar ett kursfall på 39 procent jämfört med teckningskursen på 6 kronor. Hittills idag har 200 000 aktier för 0,76 miljoner kronor bytt ägare. Börsvärdet är 36 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt