Superinvesterare går in tungt i FrontOffice
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Superinvesterare går in tungt i FrontOffice

Superinvesterare

Utvecklingen för investmentbolaget FrontOffice är just nu just nu explosionsartad. En fulltecknad nyemission säkrade nyligen 10 MSEK till bolagets kassa. Beslut att aktivera övertilldelningen fattades snabbt och dagen före emissionens stängning kan Börsvärlden berätta att den norske superinvesteraren Kjetil Aasen går in tungt och förvärvar aktier för hela 4,3 MSEK i bolaget. Nyheten har fått ett massivt medialt genomslag! Kjetil Aasen är en privat investerare som via bolag investerat ca 4,3 MSEK i FrontOffice Nordic AB (publ).

Investeringen täcker därmed mer än halva övertilldelningen som uppgår till 8 MSEK. En Lead investor av rang har nu genom handling bevisat sin tro på turnaroundinvesteraren som i och med nyemissionens stora kassatillskott tar steget upp till en ny nivå. Ett uttalat mål från FrontOffice har varit att öka utrymmet för fler och större investeringar och detta mål ser onekligen ut att förverkligas.

Kjetil Aasens investeringsstrategi rimmar väl med FrontOffices affärsmodell Den norska affärstidningen Dagens Naeringsliv hävdar att Kjetil Aasen är god för minst 830 MNOK. Kapitalet har byggts upp genom investeringar i undervärderade tillgångar. Detta rimmar väl med FrontOffice investeringsstrategi som har ett starkt fokus på turnarounds, det vill säga kraftigt nedprisade och undervärderade bolag med en inneboende potential för spektakulär avkastning.

Kjetil Aasen har tidigare framgångsrikt investerat och grundat flertalet startups inom spelbranschen, bland annat spelbolaget NIO Inc, vilket via omvänt förvärv blev Gaming Innovation Group (GIG) som handlas på Oslobörsen. Aasen är också stor aktieägare i de noterade läkemedelsföretagen PCI Biotec Holding och Photocure som arbetar med banbrytande medicinsk teknik. Detta skriver nyhetsbyrån Cision.

FrontOffice berättar även på sin egen nyhetssida allt om affären och vad den väntas innebära för bolaget. Nyheten har fått starkt genomslag i media och rapporteras i flera av landets största finansiella nyhetskanaler. FrontOffice går på offensiven och utökar innehavet i fintechbolag FrontOffice vilar inte på hanen och bolagets offensiva inveteringsstrategi håller fortsatt högt tempo.

FrontOffice utökar nu sitt innehav i fintechbolaget Financial Trancations Control Systems Sweden AB (publ) vanligen omnämnt som FTCS. Investeringen sker genom deltagande i en kontant riktad nyemission om 3 MSEK motsvarande 250 000 nya aktier. Bolagsvärdering av FTCS uppgår till ca 305 MSEK.

FrontOffice totala innehav i FTCS motsvarar efter denna investering ca 4,56 % av kapital och röster. FTCS utvecklar en plattform som hanterar säkra, snabba och gränsöverskridande betalningar. Lösningen är anpassad för både privata och kommersiella kunder.

Bolaget erhöll under 2017 tillstånd av Finansinspektionen att ge ut elektroniska pengar samt tillhandahålla betaltjänster. Mer information finner du via följande länkar Läs reportage på di. se Läs Cisions pressmeddelande Läs mer om FrontOffice investering i FTCS på bolagets nyhetssida.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Front Ventures

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt