Börsplus om den haussade småbolagsfavoriten: “Fallhöjden skrämmer mer än den troliga uppsidan”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsplus om den haussade småbolagsfavoriten: “Fallhöjden skrämmer mer än den troliga uppsidan”

Börsplus

“SpectraCure har haft en fenomenal utveckling på börsen det senaste halvåret. Aktien har i runda slängar tiodubbalts i värde. ” Forskningsbolaget SpectraCures aktie har tiodubblats på Aktietorget det senaste halvåret. Startskottet var beskedet om antitumöreffekt på en patient i den pågående fas I-studien för bolagets PDT-system.

Patienter med återkommande prostatacancer är en marknad värd 20 miljarder kronor. Den fortsatta utvecklingen ska bli spännande men värderingen ger inte utrymme för annat än succé. Det skriver SvD Börsplus i en analys på onsdagen.

SpectraCure är fortfarande ett förhoppningsbolag, alltså ett entreprenörsdrivet utvecklingsbolag med minimala intäkter och högtflygande planer. Huvudscenariot för förhoppningsbolag är att det över tid slutar med en stor förlust för investerarna. I ett optimistiskt scenario blir fas I och II-studierna framgångsrika och en större partner öppnar plånboken och finansierar fas III-studierna och vägen till marknaden.

SpectraCure får en rejäl förskottsbetalning, milstensbetalningar och royalties vid marknadslanseringen. Ett annat alternativ är att SpectraCure köps upp. I det tänkbara optimistiska scenariot 2019 hamnar börsvärdet på 2,0 miljarder kronor, vilket är 60 procent högre än idag, bedömer Börsplus.

Allt går som på räls för SpectraCure just nu men det finns flera risker på vägen. Risken för misslyckade studier är stor och gäller alla forskningsbolag och behöver inte upprepas, skriver Börsplus om det pessimistiska scenariot. “SpectraCure har haft en fenomenal utveckling på börsen det senaste halvåret.

Aktien har i runda slängar tiodubbalts i värde. Om SpectraCure kan visa att bolagets teknologi är ett överlägset alternativ för behandling av återkommande prostatacancer så kanske ett större läkemedels- eller medicinteknikbolag kan värdera SpectraCure högre än så. Men om något går fel på vägen är nedsidan stor.

Fallhöjden skrämmer oss mer än den troliga uppsidan lockar så vi håller oss neutrala till aktien” , skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SpectraCure

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SpectraCure

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt