Stocks in Play – RaySearch lyfter på köpråd, väntat resultatlyft för Nobina
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stocks in Play – RaySearch lyfter på köpråd, väntat resultatlyft för Nobina

Stocks

En kort sammanfattning av några av torsdagsförmiddagens viktigaste kurspåverkande händelser. Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på torsdagen, i kölvattnet av en positiv avslutning på Wall Street i går. Efter drygt en timmes handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 1,30 procent. S&P 500 stiger från stödnivå Den breda amerikanska börsen, S&P 500, handlas i en korrektionsfas strax ovanför det glidande medelvärdet på 200-dagar som pekar uppåt.

Detta framgår i en analys av Erik Hansén i IGs morgonbrev under torsdagsmorgonen som fortsätter: “Sentimentet är väldigt svagt med put/call-ratio på hög nivå som visar att investerare blivit oroliga och nu skyddat sina portföljer mot börsnedgång. Jag har en negativ grundinställning till börsen, men det skulle inte komma som en överraskning om börsen i det korta perspektivet (kommande veckor) rekylerar upp. Marknaden är översåld och april brukar vara en stark månad, en åsikt som gäller både för S&P 500 och OMXS30.

S&P 500 har ett viktigt tekniskt stöd som utgörs av 200-dagars medelvärde som sammanfaller med den stigande trendlinjen från 2016. Skulle marknaden falla under 2550 punkter revideras min ståndpunkt. ” Bildkälla: IGs morgonbrev.

Aktie Kursförändring Kommentar Ratos 4,3% Portföljbolaget Aibel har tecknat intentionsavtal med Statoil värt 8 miljarder norska kronor Bygghemma 3,5% Lämnar siffror för första kvartalet, försäljning upp 14 procent organiskt RaySearch 3,1% Affärsvärlden ger köpråd Nobina 1,1% Ökade resultat som väntat i fjärde kvartalet Swedish Match 0,9% SEB höjer riktkursen till 410 kronor (370), upprepar köp D Carnegie 0,8% Köper lägenheter i Stockholm för 1,67 miljarder kronor Storytel 0,6% Överträffar prognos för abonnenter i första kvartalet Autoliv 0,6% Cevian nu största aktieägare med 9,6 procent av utestående aktier Sagax −0,3% Avser genomföra nyemission på 656 miljoner kronor Affärsvärlden ger tre köpråd Affärsvärlden rekommenderar köp av finska Detection Technology, RaySearch och finska Consti i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Beijer Alma. Röntgenleverantörn Detection Technology är en höglönsam tillväxtsaga.

Doldisbolaget handlas på finska First North. Bolaget är effektivt och surfar på en strukturell tillväxt. Affärsvärlden ger ett långsiktigt köpråd.

RaySearch , som är Stockholmsbörsens näst största cancervårdsbolag, går bättre än någonsin, men ändå har börsvärdet halverats på bara några månader. Tydligare köpläge är svårt att finna, anser tidningen som ger köpråd med riktkurs 161 kronor. Ett tekniskt styrketecken för aktien vore en etablering ovanför det fallande kanaltaket.

Finländska renoveringsfirman Consti kan lägga ett tufft år bakom sig. Aktien får en ny chans, men risken är hög, bedömer Affärsvärlden som tror att bolaget rider ut stormen och rekommenderar köp. Industribolaget Beijer Almas resultat lyfte under fjolåret tack vare en stark utveckling i fjädertillverkaren Lesjöfors.

Svagheten i Habia Cable och en fullvärderad aktie får tidningen att invänta ett bättre läge och rekommendationen blir att avvakta. Källhänvisning IGs morgonbrev. Inlägget Stocks in Play – RaySearch lyfter på köpråd, väntat resultatlyft för Nobina dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Autoliv

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.