Småbolagsraketen rusar över 40 procent efter positiv uppdragsanalys från Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Småbolagsraketen rusar över 40 procent efter positiv uppdragsanalys från Analysguiden

Småbolagsraketen

Analysguiden värderar Redwood Pharma till 17,20 kronor i basscenariot. Forskningsbolaget Redwood Pharma har siktet inställ på fas II-studie och har i ett rådgivande möte med Läkemedelsverket fått råd och input på sitt utvecklingsprogram inför de kliniska studierna. Bolaget genomför för att finansiera studien en nyemisison på 15,8 miljoner kronor parallellt med att ett avtal tecknats om en kreditfacilitet på 15 miljoner kronor. Det skriver Aktiespararnas Analysguiden i en uppdragsanalys gjord av Jarl Securities daterad den 5 april.

Redwood Pharma utvecklar behandlingar inom ögonområdet, en marknad värd 25 miljarder dollar. Bolaget fokuserar på behandling av torra ögon, vilket särskilt drabbar äldre kvinnor och det finns relativt få läkemedel idag. Läkemedelskandidaten RP101 är utvecklad med drug delivery-teknologin Intelligel, som möjliggör en långsam frisättning av den aktiva substansen i ögat.

Avtal har ingåtts med både kontraktstillverkare och kontraktsforskningsbolag som ska genomföra studien. Enligt en studie har läkemedelskandidater inom oftalmologi en sannolikhet om 44,6 procent generera positiva fas II-resultat “Vi uppskattar att studien kommer ta cirka ett år att genomföra. Risken är således hög men också potentialen för en bra uppvärdering i aktien givet goda resultat.

Det i synnerhet om målet att nå ett licensavtal med en större partner kan nås” , skriver Analysguiden. Det finns risk för en så kallad black box-märkning i USA. Studier visar dock på att en låg dos, som RP101, av östrogen inte är en risk.

Analysguiden värderar Redwood Pharma i sitt basscenario till 17,20 kronor med hänsyn tagen till nyemissionen. I det negativa scenariot sätts värderingen till 1,70 kronor och i det positiva scenariot till 53,70 kronor. Teckningskursen i den förestående nyemissionen är 6,75 kronor per aktie.

Teckningsrätterna har skiljts av från aktien. Teckningstiden löper från 6 april till 23 april. Aktien handlas i skrivande stund 38 procent högre till kursen 9,50 kronor senaste betalt.

Som högst har aktien handlats till kursen 9,98 kronor. Inlägget Småbolagsraketen rusar över 40 procent efter positiv uppdragsanalys från Analysguiden dök först upp på Börsvärlden.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Redwood Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Redwood Pharma

Mer från Börsvärlden

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt