#20-35 Företrädesemission i Xavitech AB - Börskollen

Nyhet

#20-35 Företrädesemission i Xavitech AB

#20-35 Företrädesemission i Xavitech AB

Styrelsen för Xavitech AB ("Xavitech" eller "Bolaget") har beslutat att, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 15 maj 2020, genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets aktieägare. Sista dag för handel i aktien, inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 3 juni 2020. Första dagen för handel i aktien, exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 4 juni 2020. Avstämningsdag är den 5 juni 2020.

Aktieägare i Bolaget erhåller för varje befintlig aktie, oaktat aktieslag, en (1) teckningsrätt av serie B. Det krävs en (1) teckningsrätt för teckning av en (1) ny aktie av serie B i Företrädesemissionen. Teckningskursen uppgår till 1,25 SEK per aktie.

Teckning av aktier med stöd av teckningsrätter ska ske under tiden från och med den 9 juni 2020 till och med den 25 juni 2020. Handel med teckningsrätter äger rum på Nordic SME under perioden från och med den 9 juni 2020 till och med den 23 juni 2020. Handel i betalda tecknade aktier kommer att ske från och med den 9 juni 2020 till och med att emissionen registrerats hos Bolagsverket.

Om emissionen ger upphov till omräkningsfaktor kommer flerdagarsorder i Bolagets orderbok att raderas. Detta sker i så fall efter handelsdagens slut den 3 juni 2020. Inlägget #20-35 Företrädesemission i Xavitech AB dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Xavitech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Xavitech

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev