Mackmyra beslutar om en företrädesemission om cirka 52,9 MSEK, säkerställd upp till 85%. Mackmyra offentliggör samtidigt en ambition om att nå positivt EBITDA-resultat för helåret 2019.
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mackmyra beslutar om en företrädesemission om cirka 52,9 MSEK, säkerställd upp till 85%. Mackmyra offentliggör samtidigt en ambition om att nå positivt EBITDA-resultat för helåret 2019.

Styrelsen i Mackmyra Svensk Whisky AB (publ) (”Mackmyra” eller ”Bolaget”) har beslutat om en företrädesemission av A- och B-aktier som vid full teckning tillför Bolaget cirka 52,9 MSEK före emissionskostnader (”Företrädesemissionen”). Mackmyra har erhållit teckningsåtaganden motsvarande 44 procent och garantiåtaganden motsvarande 41 procent, dvs. sammanlagt upp till 85 procent av aktierna i Företrädesemissionen. Det säkerställda beloppet om cirka 45 MSEK bedöms, med ett relativt försiktigt antagande om försäljningstillväxt under kommande år, vara tillräckligt för att finansiera Bolagets rörelsekapitalbehov åtminstone till och med fjärde kvartalet 2020.

Ambitionen är dock, givet att kommande års högre interna försäljningsmål uppnås, att det säkerställda beloppet ska vara tillräckligt för att finansiera Bolagets rörelsekapitalbehov fram till positivt kassaflöde. Genomförandet av Företrädesemissionen förutsätter att en extra bolagsstämma, som kommer att avhållas den 29 maj 2019, godkänner styrelsens emissionsbeslut. Kallelse till den extra bolagsstämman offentliggörs i dag genom separat pressmeddelande.

Mackmyra uttalar även härmed en ambition om att återigen visa positivt EBITDA-resultat vilket förväntas kunna ske för helåret 2019. Utfallet för det första kvartalet 2019 blir dock, enligt plan, ett omställningskvartal med en högst marginell tillväxt och ett försämrat EBITDA-resultat. Från det andra kvartalet 2019 förväntas dock en ökad tillväxt och att tydliga resultatförbättringar uppnås, främst på grund av en ökad försäljning på exportmarknaderna och minskade relativa omkostnader med anledning av ett tidigare implementerat effektivitetsprogram.

Inlägget Mackmyra beslutar om en företrädesemission om cirka 52,9 MSEK, säkerställd upp till 85%. Mackmyra offentliggör samtidigt en ambition om att nå positivt EBITDA-resultat för helåret 2019. dök först upp på IPO.

se.

Artikeln i sin helhet
Denna källa har få eller inga artiklar bakom betalvägg
Läs hela artikeln

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mackmyra

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mackmyra

Mer från IPO.se

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.