Penser Access: I-TECH – Ett förlorat kvartal - Börskollen

Nyhet

Penser Access: I-TECH – Ett förlorat kvartal

Penser Access: I-TECH – Ett förlorat kvartal

I-Tech redovisar ett relativt svagt kvartal där omsättningen om 6,2 (3,4) mkr visserligen är en ökning y/y men jämförelsetalen är låga och förväntan var betydligt högre, då det motsvarar en omsättningsminskning om 43% q/q. Positivt är att bruttomarginalen bibehålls på 44% men med relativt oförändrad kostnadsbas sjunker rörelseresultatet till -4,4 (-3,3) mkr, vilket också är 1,6 mkr lägre q/q. Produktionstakten har i kvartalet varit väsentligt högre än efterfrågan, trots utmanande marknadsutsikter och varulagret kommer därmed öka i betydligt högre takt än försäljningen, med störst genomslag i Q2. Vi sänker därmed våra försäljningsestimat med ca 20-30% de kommande åren och vinstestimaten med 9 mkr per år.

Den ökade osäkerheten ger ett bredare värderingsintervall, från 35-91 kr per aktie, vilket gör att vi sänker vår aktiesyn till medelhög potential till medelhög risk.  Inlägget Penser Access: I-TECH – Ett förlorat kvartal dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om I-Tech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien I-Tech

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev